Kariyer.net İşgücü Piyasası Raporunu Yayınladı

Kariyer.net, Türkiye istihdam piyasasına katkısını ortaya koyduğu ekonomik etki raporunu açıkladı.

Kariyer.net yeni raporunu yayınladı

Kariyer.net, Türkiye işgücü piyasası üzerindeki etkilerini ve piyasanın gelişimine sağladığı katkıyı ortaya koyduğu ekonomik etki raporunu açıkladı. Politika Analiz Laboratuvarı (PAL)tarafından hazırlanan çalışmanın sonuçlarına göre; 2019-2021 döneminde yılda ortalama 1,6 milyondan fazla kişi yeni işini Kariyer.net ile buldu. Bu etki, Kariyer.net ekosisteminde yer alan platformlar da dahil edildiğinde doğrudan ve dolaylı olarak yılda 2,6 milyon kişiye erişiyor. Son 10 yıldaki etki değerlendirildiğinde ise Kariyer.net ve İşin Olsun platformları üzerinden sağlanan doğrudan istihdam etkisinin 8,6 milyonu bulduğu görülüyor.

Türkiye’de istihdam ve iş bulma dinamiklerine dair kapsamlı bir analiz sunan “Kariyer.net’in İşgücü Piyasası Üzerindeki Etkileri” çalışması, 11 Ekim’de düzenlenen toplantıda, Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal, Politika Analiz Laboratuvarı Yönetici Ortakları Emre Koyuncu ve Esen Çağlar tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Araştırmanın metodolojisi ve önemli çıktıları hakkında bilgi veren Politika Analiz Laboratuvarı Yönetici Ortağı Emre Koyuncu, çalışmanın Kariyer.net’in Türkiye işgücü piyasası üzerindeki etkilerini ve piyasanın gelişimine sağladığı katkıyı ortaya koymak amacıyla Ocak-Mayıs 2022 döneminde yürütüldüğünü söyledi. Kariyer.net ve TÜİK verilerine dayanarak hazırlanan rapor kapsamında ikisi işverenlere, üçü de adaylara yönelik olmak üzere 5 anket çalışması yapıldı. Anketlere yaklaşık 13 bin kişi katıldı.