John Wick'e benzetilen Netflix filmi izlenme oranlarıyla dikkat çekti: Kara Kaplı Defter

Afrika'nın en kalabalık ülkesindeki yolsuzluk ve polis şiddeti hakkındaki bir hikayeyi anlatan Nijerya yapımı aksiyon gerilim filmi, dünya çapında Netflix listelerinde rekor izlenme sayılarına ulaştı. ABC'ye göre film Nijerya'nın hızla büyüyen film endüstrisinin potansiyelini hatırlatıyor.

John Wick'e benzetilen Netflix filmi izlenme oranlarıyla dikkat çekti

Kara Kaplı Defter (The Black Book) üç hafta boyunca Netflix'in dünya çapındaki en çok izlenen 10 İngilizce filmi arasında yer aldı ve ikinci haftada 3. sıraya yükseldi. Netflix'e göre, 22 Eylül'de yayımlanmasından yalnızca 48 saat sonra 5,6 milyon izlenme elde etti ve ikinci haftasında 69 ülkede en çok izlenen 10 yapım arasında yer aldı.

KARA KAPLI DEFTER FİLMİ KÜNYESİ

Tür: Gizem ve gerilim, Suç, Dram
Orijinal Dil: İngilizce
Yönetmen: Editi Effiong
Yazar: Editi Effiong , Bunmi Ajakaiye
Yayın Tarihi: 22 Eylül 2023
Süre: 2 saat 4 dakika

Yapımcı Editi Effiong AP'ye "Filmler izleyiciler için yapılır ve bir filmin izleyici kitlesi ne kadar büyükse mesajınızın iletme şansı da o kadar artar. Bizim için gerçek şu ki, Nijeryalılar tarafından yapılan ve Nijerya parasıyla finanse edilen bir filmi küresel hale getirdik" diyor.

BÜYÜYEN NOLLYWOOD

ABC'ye göre Nijerya'nın film endüstrisi Nollywood 1990'lardan bu yana küresel bir yükseliş içinde. Yapım sayısına göre, yılda ortalama 2.000 filmin gösterime girmesiyle Hindistan'dan sonra dünyanın ikinci büyük film endüstrisi. Nollywood'un gişe rekorları kıran son filmi “The Black Book” Nijerya'dan bir ekibin desteğiyle finanse edilen 1 milyon dolarlık bir film ve Effiong'un ilk uzun metrajlı filmi.

KARA KAPLI DEFTER FİLMİNİN KONUSU NE?

"Dünyadan bıkmış eski bir tetikçi, sevdiği birinin ölümünün intikamını almak adına terk ettiği yeraltı suç dünyasına geri dönmek zorunda kalır"

Netflix filmin konusunu şöyle paylaşıyor: "Haksız yere suçlanan oğlu için adaleti kendi sağlamaya karar veren, yas içindeki bir diyakoz, yozlaşmış polis çetesine karşı mücadele verir". Effiong, AP'ye verdiği röportajda, "Bu kurgusal bir anlatı ama Nijerya böyleydi" dedi.

JOHN WICK'E BENZETİLDİ

Bazıları filmin olay örgüsünün Amerikan aksiyon gerilim filmi John Wick'inkine benzediğini söyledi. Effiong, bunun filmin başarısını işaret eden şaşırtıcı ama gurur verici bir karşılaştırma olduğunu söyledi.

Effiong aynı zamanda Nijerya'da film endüstrisinin "şu anda dünyanın dikkatini çekmesi gereken bir noktada" olduğu görüşünde. Ona göre bunun nedeni "Kara Kaplı Defter'in siyahların, siyah oyuncuların, siyah yapımcıların, yüzde 100 siyahların parasının filmi olması ve küresel bir gişe rekortmeni haline gelmesi