Kameralı Airpods mu? Peki neden?

İnsanlar kulağına neden kamera takmak istesin? Bu sorunun cevabını Apple verecek çünkü kameralı Airpods kulaklıkları üzerinde çalışıyor olabilir?

Kameralı Airpods mu? Peki neden?

Müzik dinlemek veya telefonla konuşmak için kulağınıza taktığınız kulak içi kulaklıklarda kamera olmasını ister miydiniz?

Soruyu daha basit hale getirmek gerekirse, insan neden kulağına kamera takmak istesin de diyebiliriz.

Bu konsept herkesi şaşırtıyor olsa da Apple bu konu üzerinde çalışıyor ve Airpods kulaklıkları aynı zamanda kamerayla donatmak istiyor. Peki bunu neden yapıyor?

Aslında Apple'ın kulaklıklara kamera konumlandırmasının nedeni daha geniş açılı selfiler çekebilmeniz için değil. Kızılötesi yeteneklere sahip olacak bu kulaklılar sayesinde Apple kullanıcının bulunduğu ortamı 3 boyutlu olarak analiz etmek istiyor. Bu sayede, yapay zeka kullanıcı için daha etkileyici içerikler sunabilecek veya kullanıcının bulunduğu mekana göre işletim sitemi ve uygulamalar farklı özellikleri çalıştırabilecek. Böylece Apple kullanıcıları artırılmış gerçeklik uygulamalarına da daha sağlıklı erişebilecek.

Örneğin kulaklıkları Apple Vision Pro ile kullanmak, artırılmış gerçeklik gözlüğünün yeteneklerini daha üst seviyeye taşıyacak.

Kulaklığın hangi sesi duymak istediğini anlayacak

Ayrıca, normal telefon kullanıcıları da başlarını çevirdiklerinde telefon bu durumu anlayabilecek ve belki de kullanıcının odaklanmak istediği sesi fark edip oradan gelen sesi ön plana çıkarabilecek.

Ya da kullanıcının bir aracın içinde, bir AVM'nin içinde veya bir sahilde ya da küçük bir odanın içinde olduğunu anlaması, yanında başka insanların olup olmadığını fark etmesi de kolaylaşacak. Telefon ve uygulamalar bu durumlara uygun tepkiler verebilecek.

Elbette tüm bu çalışmalar henüz "keşfetme" aşamasına bulunuyor ve Apple da diğer şirketler de kulaklıklara kamera yerleştirmenin olası faydalarını veya zararlarını anlamaya çalışıyorlar.