Japonya'daki Gelişmiş Endüstriyel Bilim ve Teknoloji (AIST) enstitüsünün araştırmasına göre, kahvede doğal olarak bulunan bir bileşen, yarı iletkenlerin daha hızlı çalışmasını sağlayabilir.
Araştırmacılar, vakumlu biriktirme olarak bilinen bir işlemle organik bir yarı iletken içindeki bir altın elektrot üzerinde ince bir kafeik asit tabakası oluşturdular. Bunun, yarı iletkenin akım akışını Kelvin prob yöntemi adı verilen bir işlemle ölçülen 100 kata kadar artırabildiği bildirildi.
Araştırmalara göre elektrot yüzeyinde oluşan ince kafeik asit tabakasından sonra, kafeik asit molekülleri elektrot yüzeyinde kendiliğinden dizilerek daha hızlı akım akışı sağlıyor. Bu, bilgisayarınızı hızlandırmak için üzerine kahve dökebileceğiniz anlamına gelmese de, Japon araştırmacılar bu buluşun bazı pratik uygulamaları olabileceğine inanıyor.
Bu ihtimallerin arasında, potansiyel olarak tamamen biyokütleden türetilen malzemelerle oluşturulabilen tamamen sürdürülebilir organik yarı iletken cihazların geliştirilmesi de bulunuyor ve bunun giderek büyüyen nadir element sıkıntısı ve yarıiletken ihtiyacı dolayısıyla Dünyamız için iyi bir şey olduğu kesin.
Araştırmacının söylediğine göre, tamamen bitkilerden elde edilebilen kafeik asidin kullanılması, yarı iletken üretiminde sürdürülemez kimyasalların kullanımına olan ihtiyacı azaltabilir.