Kadınlar BTC, Erkekler Altcoin Tercih Ediyor

Son istatistiklere göre, Türkiye'nin 7 büyük ilinde yapılan araştırma, kadınların da kripto paralarla artık daha yakından ilgilendiğini gösteriyor.

Kadınlar BTC, Erkekler Altcoin Tercih Ediyor

Türkiye, dünyada en fazla kripto yatırımı yapılan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kripto para larda yatırım süreleri uzarken, uzun zamandır çoğunlukla erkek yatırımcıların olduğu piyasada artık kadın yatırımcılar da ağırlık koymaya başladı. Son istatistiklere göre, Türkiye'nin 7 büyük ilinde yapılan araştırma, buradaki değişimi gözler önüne seriyor.

Kadınlar Bitcoin'ci

Bitci ve Future Bright işbirliği ile Türkiye'nin 7büyük ilinde 707’si mevcut, 296’sı potansiyel olmak üzere toplam 1.003 yatırımcının katılımıyla bir araştırma gerçekleştirildi. Bu araştırmaya göre, kripto yatırımcılarının ortalama yaşı 301 olarak açıklandı. Yatırımcıların parayı ellerinde tutma süresi ise ortalama 15,3.

Araştırmada kadın yatırımcıların yükselişi dikkat çekiyor. Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda yüzde 10'lu seviyelerde olan kadın yatırımcı oranı günümüz itibariyle yüzde 38'e çıkmış durumda.

Henüz kripto yatırımı yapmamış ama yapmayı düşünen kadınların oranı ise yüzde 50'ye yakın.

Yatırımlarda Bitcoin'in yüzde 54'lük oranda liderliği var. Bununla birlikte Dogecoin yüzde 34'le, Ethereum yüzde 30'la ve LiteCoin yüzde 25'le Bitcoin'i takip ediyor. Bitcoin sahipliği kadın yatırımcılar nezdinde daha tercih odağıyken; erkeklerin altcoin’leri portföyünde bulundurma eğilimi daha yüksek.

Araştırmada güvenlik konusu da öne çıkıyor. Yatırımcıların yüzde 71'i ‘ideal yatırım aracı özelliği’ olarak ‘güvenli olması’nı söylerken, ‘yüksek getiri’ ve ‘kolay takip edilebilirlik’ de yüzde 59 ile onu takip ediyor.

Ne Kadar Para Yatırıyoruz?

Araştırmaya katılan yatırımcılara göre, 10 bin TL'ye kadar yatırımı bulunanların oranı yüzde 37. 10 bin ila 50 bin TL'lik yatırımı bulunanlar ise yüzde 35 ile ikinci sırada. 1 milyon TL'den fazla yatırımı bulunanların oranı ise sadece yüzde 1.

Bu arada araştırmada fan token'lara olan ilgi de görünüyor Buna göre mevcut yatırımcıların yüzde 74’ü fan token’ların daha önceden duyduğunu ifade ediyor. Yüzde 33 ise çoktan yatırımını yapmış bile.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.