Kaçın; televizyonlu tişörtler geliyor!

Kıyafetinizin üzerinde bir LCD ekran olduğunu ve bu ekranda sürekli yeni desenler, yeni motifler kayıp durduğunu düşünün. Yüksek esnekliğe sahip dijital ekranlar modada yeni bir akım başlatabilir mi?

Kaçın; televizyonlu tişörtler geliyor!

Farklı ekran teknolojileri üzerinde uzun süredir çalışan LG, çığır açabilecek bir gelişme olarak adlandırdığı yeni bir alana giriyor: Esnek ekranlar.

Evet, doğru duydunuz. LG Display, bu ekranları “Esnek ekranlar... serbestçe esnetilebilir, katlanabilir ve bükülebilir” şeklinde tanımlıyor. Aslında, katlama ve hatta bükme kısmı o kadar da dikkat çekici değil. Bu ekranları herkes üretmeye başladı. Ama esnetme işi çok farklı.

LG Display'in ilk esneyebilen ekran prototipi 2025 S/S Seul Moda Haftası'nda görücüye çıktı ve podyum modelleri ekranın 12 ila 14 inç arasında nasıl esneyebildiğini gösterdi. Bu henüz teknoloji dünyasında yapılmamış bir şey.

Esnek ekranlar sayesinde, giyilebilir ekranlar da mümkün olacak gibi görünüyor. LG'nin bunu bir defilede göstermesinin nedeni de bu.

"Ünlülere" gün doğacak

LG'nin açıklamasında Koreli moda tasarımcısı Chung-Chung Lee, “Esneyebilen ekranlar, daha önce sadece hayal edilebilen tasarımların uygulanmasını sağlayarak moda endüstrisi üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak” dedi.

Eğer bu teknoloji kıyafetlerimizin üzerinde kullanılmaya başlanırsa, sokaklarımız reklam panoları gibi sürekli yanıp sönen insanlarla dolmaya başlayabilir ki, pek çok insan için bu aynı zamanda bir görüntü kirliliği anlamına da geliyor. Ama sırf dikkat çekerek mutlu olan pek çok "ünlünün" bu yeni kıyafetleri, çantaları, ayakkabıları, şapkaları almak için sıraya gireceğini de biliyoruz.