Kablosuz ağların acı gerçeği...

Neredeyse her gün kullandığımız kablosuz internet ağları hakkındaki acı gerçeği öğrenin...

Wi-Fi'ın acı gerçeği!

Wi-Fi şüphesiz internet kullanıcılarının en çok tercih ettiği bağlantı yollarından bir tanesi. Bir cafe'de ya da ev dışında herhangi bir yerde otururken bir yandan işlerimizi wi-fi bağlantısı tarafından yapıyoruz.

Fakat topluma açık bir noktadan yaptığımız bağlantılar hiç de sanıldığı kadar güvenli değil. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre topluma açık olan internet bağlantılarında yüksek oranda güvenlik sorunu bulunuyor. İlk defa bir finans firması olan CPP'nin gözüne takılan bu halka açık hack potansiyeli; Londra, Edinburg, Birmingham, Cardiff, Manchester ve Bristol çevresinde 40.000 adet bağlantı noktası olduğu ve neredeyse tümünde güvenlik ihlali olduğunu ortaya çıkardı.

Her an hack'lenebiliriz

Her an hack'lenebiliriz
Jason Hart dikkatli olun dedi

Sadece Londra'da hali hazırda bulunan 14.908 bağlantı noktasının 4.746 tanesinin güvensiz olduğu belirlendi. Halka açık bir alanda yapılan testteyse direk olarak bilgileri çalınabilecek 155 tane kurban bulundu.

CryptoCard'dan Jason Hart'sa: "İnsanlar bilgilerinin çok komplike ver zor bir şekilde çalınabileceğini zannediyorlar. Oysa ki topluma açık wi-fi bağlantılarında bir hacker'ın sadece bir laptop'a ve de işlemini yapabileceği temel bir yazılıma ihtiyacı var." diyerek herkese açık internet bağlantılarının aslında ne kadar da güvensiz ve tehlikeli olduğuna değindi.

Okuyucu Yorumları