Gerçek hikaye: Ünlü dizi, bir idam mahkumunu nasıl ölümden kurtardı?

Küçük tesadüflerin bir insanın hayatını nasıl değiştirebileceğine dair gerçek bir hikaye... Ünlü bir dizinin bir idam mahkumunu ölümün elinden alıp serbest kalmasını sağladığını biliyor muydunuz? İşte Juan Catalan’ın ilginç hikayesi...

Gerçek hikaye: Ünlü dizi, bir idam mahkumunu nasıl ölümden kurtardı?

Juan Catalan, 2003 yılında Los Angeles'ta 16 yaşındaki Martha Puebla'yı ödürdüğü iddiasıyla suçlanıyordu. Polis, Catalan'ın, kardeşi ve Martha'nın eski erkek arkadaşının teşvikleriyle hareket ettiğinden şüpheleniyordu. Tutuklandı, altı ay gözaltında tutuldu ve suçlu bulundu. Ölüm cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Catalan ise, defalarca masum olduğunu ve suçun işlendiği sırada kızıyla birlikte bir beyzbol maçı izlemek için stadyumda olduğunu iddia etti. Ama avukatları, onun stadyumda bulunduğuna dair herhangi bir kanıt bulamadı.

Ancak her şey, o gün stadyumda ünlü HBO dizisi Curb Your Enthusiasm için bir bölümün çekildiğini öğrendiklerinde tersine döndü.

Avukatlar, dizinin stadyumda kaydedilen tüm ham görüntüleri incelediler ve Catalan ile kızının gerçekten statta olduklarına dair görüntülerini bulmayı başardılar.

NETFLİX BELGESELİNDE İŞLENMİŞTİ

Bu inanılmaz hikaye, Netflix belgeseli Long Shot'ta (Uzak İhtimal) ayrıntılarıyla anlatılıyor. Catalan hakkındaki suçlamalar bulunan görüntülerden sonra düştü ve kendisine 320.000 dolar tazminat ödenmesine karar verildi.

Netflix, 2017 yapımı Long Shot belgesini şu sözlerle tanıtmıştı: Bu belgeselde, işlemediği bir cinayet nedeniyle tutuklanan Juan Catalan, popüler bir dizinin ham görüntülerini kullanarak masumiyetini kanıtlamaya çalışıyor.