John Wick 5'i bekleyenlere çok kötü haber

John Wick serisinin yaratıcılarından Chad Stahelski, dördüncü filmle serinin doruğa ulaştığını ve beşinci bir filmin hikayeyi zayıflatacağını söylüyor. Peki bu ne anlama geliyor? John Wick 5 hiç olmayacak mı?

John Wick 5'i bekleyenlere çok kötü haber

John Wick serisinin yaratıcılarından Chad Stahelski, serinin dördüncü filmle zirveye ulaştığını ve beşinci bir filmin gereksiz olacağını savunuyor.

Her popüler film serisinin bir noktada son bulması gerekir. Gişe başarısı ne kadar büyük olursa olsun, hikaye eninde sonunda bir noktada tamamlanır. Ancak yapımcılari her zaman daha fazlasını istemeye meyillidir. Bu durum, Keanu Reeves’in kariyerine yeni bir soluk getiren John Wick serisi için de geçerli. Serinin hayranları dördüncü filmin ardından beşinci bir filmi dört gözle bekliyor olabilir, ancak serinin ortak yaratıcısı Chad Stahelski, bu fikre pek sıcak bakmıyor.

John Wick Hikayesi Tamamlandı

Chad Stahelski, Hollywood Reporter ile yaptığı bir röportajda, hayranların John Wick'in beşinci filmde geri dönmesini beklememeleri gerektiğini açıkça belirtti. Ona göre John Wick’in hikayesi dördüncü filmle birlikte sona erdi. Üstelik son filmde karakterin hikayesine öyle bir nokta konuldu ki, seriye devam etmek o duygusal vedayı zayıflatmak olur.

Stahelski, beşinci film için gelen tekliflere rağmen, bunun yaratıcı bir zorunluluktan ziyade daha çok bir egzersiz olduğunu belirtiyor. Şöyle diyor: "Gerçek şu ki, dördüncü filmle ulaştığımız zirveyi aşamazsınız. Bu, hikayenin kapanışıdır. Bazen geliştirme sürecini bir egzersiz olarak kullanırız ama John Wick 5 için gerçekten bir fırsat var mı? Elbette var. Ama bu ya para ya da yaratıcılık için olur."

Alternatif Senaryolar ve Yaratıcı Arayışlar

Stahelski, beşinci filme dair birçok alternatif senaryo üzerinde çalışıldığını da söylüyor. Ancak bunların hiçbirinin John Wick’in hikayesini devam ettirmediğini vurguluyor: "John Wick: Bölüm 4 ile zirveye ulaştık. Benim için bu hikaye tamamlandı. Şu anda olduğum noktadan çok memnunum ve ona bir şeyler eklemeyi düşünmüyorum. Eğer yeni bir şey yapacak olursak, tamamen farklı bir hikaye olmalı."

Wickverse Genişliyor

Her ne kadar Chad Stahelski John Wick’in ana hikayesini bitmiş olarak görse de, Wickverse evreni genişlemeye devam ediyor. Hayranlar, The Continental adlı ön hikaye dizisi ve Ana de Armas’ın başrolünü oynayacağı John Wick Presents: Ballerina filmine odaklanabilirler. Ballerina'nın 6 Haziran 2025'te yayınlanması planlanıyor.

Bunun yanı sıra, John Wick evreninde geçen bir anime kısa filmi ve Robert Levine tarafından geliştirilen Under the High Table adlı yan dizi de yolda. Donnie Yen’in canlandırdığı Caine karakteri için de bir yan dizi üzerinde çalışmalar sürüyor. Yani John Wick evreninde keşfedilecek daha çok şey var...