Jobs gitti, Apple kaybetti

Steve Jobs'dan sonra Apple'a ne olacak? Bakın sadece ayrılık haberi bile neler yaptı neler...

Sadece haberi bile yetti!

Apple'ın efsane patronu ve kurucusu Steve Jobs, uzun süredir sürdürdüğü CEO'luk görevini Tim Cook'a bıraktı. Gözler ise yine Apple'ın hisselerinde...

Hatırlanacağı üzere bir süredir kanser hastası olması dolayısıyla tedavi gören ve bu süreçte şirkete pek uğrayamayan Jobs'un hastalığı Apple hisselerini de yakından etkilemiş ve şirketin hisse değerinde ciddi düşüşler gözlenmişti.

Bugün ise Jobs, yönetim kurulunun başında da yer alsa, artık Apple'ın bir numaralı ismi değil; en azından kağıt üzerinde. Hal böyle olunca Apple ve Jobs'ı et ve tırnak olarak gören teknoloji sektörü ve piyasalar, Jobs'suz Apple'ı olumsuz değerlendirdiğinden şirketin hisselerinde haberin duyulmasının ardından birkaç saat içinde yüzde 7 düşüş yaşandı.

Steve Jobs'ın Apple'ın başından ayrılmasında bu faktörün etkili olduğu sanılırken, yönetim kurulunda yer alan Jobs hem Apple'a destek vermeye devam edecek, hem de Apple'ın görünen yüzü Tim Cook olduğundan Apple'ın hisseleri Jobs'ın sağlık durumuna bağlı olarak değişmeyecek.

İlerleyen günlerde Jobs'suz Apple'ın neler yapacağını ise hep beraber göreceğiz.

Okuyucu Yorumları