F-Secure'un yeni raporuna göre, 2013'ün ilk yarısında en fazla saldırıya uğrayan platfom Java oldu. Zero-day açıklarını kullanan saldırganlar, Java platformunu kullanan bilgisayarları hedef alarak büyük zarar yarattılar.
Tarayıcı eklentisi üzerinden bilgisayarlara sızmak için açık kapılar bulan saldırganların Java'yı hedef olarak seçmesi sürpriz olarak görülmüyor. Çünkü, Windows ile olan ilişkisi nedeniyle de beklenmedik açık kapılar yaratabiliyor.
F-Secure'a göre, saldırganlar 1.000 kulanıcının 78'inin kimliklerini Java'daki açıklar sayesinde kolayca çalabiliyorlar. Fakat ne yazık ki, Java pek çok şirket ve kişi için önemli işlevlere sahip olduğundan java yazılımını veya tarayıcı eklentilerini bilgisayardan kaldırmak bir seçenek olarak görülmüyor.
Java saldırısı yapan hacker'ların ise beş önemli hack yazılımını kullandığı göze çarpıyor. Bunlar, BlackHole, SweetOrange, Crimeboss, Styx ve Cool.
Bir kötü haber de Macintosh sahiplerine... Haberimizin ikinci sayfasında...
Macintosh, Android ve diğerleri...
F-Secure, 2013'ün ilk yarısında dikkat çeken bir hedefin de Mac sistemleri olduğunu açıkladı. Önemli bir Mac zararlısının 2013 yılında, geçerli bir Apple ID'si ile yayıldığının altını çizen F-Secure, bunun da çok önemli doluğunu vurguladı çünkü artık zararlı yazılımların, Apple'ın ön cephedeki güvenlik önemlerini geçebilecek seviyeye ulaştığı ortaya çıkmış oldu.
Android'de de zararlı yazılımların hızla yayıldığını fark eden F-Secure, ilk altı ayda en göze çarpan Android zararlısının Stels olduğunu vurguladı. bu yazılım kendini kopyaladığı sistemlerden mail adreslerine spam'ler gönderiyor ve Twitter'dan mesajlar yayınlıyor.
Online dünyada hacker'ların kendilerine takip edilemeyen bir ödeme yöntemi olarak da Bitcoin'i seçtiklerini anlatan F-Secure, Bitcoin sayesinde hacker'ların daha fazla kazanç sağlarken finansal hareketler üzerinden yakalanma ihtimallerini de yok ederek gittikçe güçlendiklerini hatırlattı.