James Cameron'ın Avatar: Suyun Yolu kumarı tutmuş görünüyor

Gündemde gişe rekortmeni Avatar'ın 13 yıl sonra gelen devam filmi "Avatar: Suyun Yolu" var. Yönetmen James Cameron'ın Avatar kumarı en son gişe rakamlarına göre tutmuş görünüyor. Peki, neden?

James Cameron'ın Avatar kumarı tutmuş görünüyor

Ünlü yönetmen James Cameron, Avatar: Suyun Yolu filminin kar etmesi için büyük bir başarı elde etmesine ihtiyaç duyduğunu söylemişti. Ünlü yönetmen şimdiden 3 devam filmi daha planlıyor ve ona göre finansal olarak başarılı olmak için dünya çapında gereken hasılat 2 milyar dolar.

Cameron, giderleri karşılaması için filmin tüm zamanların en yüksek hasılat yapan 5. filmi olması gerektiğini iddia etmişti. Variety'e göre ise Cameron'un rakamı biraz abartılı ve film, uluslararası hasılat 1,5 milyar dolara ulaştığında kâr etmeye başlıyor.

Variety'in haberine göre bu rakama ulaşıldı. Avatar: Suyun Yolu, dün itibarıyla sinemalarda sadece 22 gün geçirdikten sonra dünya çapında 1,5 milyar dolar hasılat yaparak "Top Gun: Maverick"i geride bıraktı. Film, tarihin en çok hasılat yapan 10. filmi oldu.

Şimdi filmin minimum 1.825 milyar dolar hasılat yapacağına inanılıyor. Film, dünya çapında 2 milyar doları aşma konusunda da oldukça şanslı.

İlk “Avatar” ABD'de 785 milyon dolar ve yurtdışında yeniden gösterimler de dahil olmak üzere 2.1 milyar dolar toplamıştı.

Avatar: Suyun Yolu, 2 milyar dolarlık kulübe katılmayı başarırsa, Cameron, "Avatar" ve "Titanic" (2,2 milyar dolar) dahil olmak üzere tarihteki en yüksek hasılat yapan altı filmden üçüne imza atmış olacak.

James Cameron'un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolleri Sam Worthington, Sigourney Weaver ve Zoe Saldana var. Film, Pandora gezegeninde Na'vi halkına dahil olup Neytiri ile bir aile kuran Jake Sully'nin, tanıdık bir düşmanın yeniden gezegenlerine tehdit oluşturması sonrası Na'vi halkıyla verdiği mücadeleyi mercek tutuyor.