James Bond efsanesi oyunculuğu bırakıyor: "Yaşlanmak eğlenceli değil"

84 yaşındaki eski James Bond yıldızı George Lazenby, yaşlanmanın eğlenceli olmadığını belirterek oyunculuktan emekli olduğunu duyurdu. Lazenby, bundan sonra ailesine odaklanacağını ve kamuoyuna çıkmayacağını açıkladı.

James Bond efsanesi oyunculuğu bırakıyor: "Yaşlanmak eğlenceli değil"

1969 yapımı "On Her Majesty's Secret Service" filminde James Bond karakterini canlandıran Avustralyalı aktör George Lazenby, emekliliğini duyurdu.

Lazenby, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada oyunculuk kariyerine nokta koyduğunu belirtti: "Bu kararı almak kolay olmadı, ancak artık emekliliğimi duyurma zamanı geldi. Bu nedenle, bugünden itibaren oyunculuk yapmayacağım, kamuoyuna çıkmayacağım, röportaj vermeyeceğim veya imza dağıtmayacağım. Eğlenceli bir yolculuktu ama yaşlanmak pek de eğlenceli değil. 2013'ten beri bana destek olan menajerim ve arkadaşım Anders Frejdh'e teşekkür etmek istiyorum. O, sahip olduğum en iyi temsilci. Artık ailemle daha fazla zaman geçirebileceğim. Yıllar boyunca bana sevgi ve destek veren herkese içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu, benim için çok anlam ifade ediyor. Sevgiler, George xx."

george

84 yaşındaki Lazenby, Sean Connery'den sonra James Bond karakterini canlandıran ikinci aktördü ve Bond olarak en kısa süre görev yapan isimdi; sadece "On Her Majesty's Secret Service" filminde rol aldı. Connery, 1971 yapımı "Diamonds Are Forever" ile Bond evrenine geri döndü.

Lazenby, Bond sonrası kariyerinde TV filmlerinde ve reklamlarda rol aldı, ayrıca TV dizilerinde çeşitli tekrar eden rollerde karşımıza çıktı. Diğer projeleri arasında "Emmanuelle" film serisi ve birkaç James Bond parodisi bulunuyor. En son da aksiyon filmi "Mundije"de rol amıştı.