Jaguar'dan geleceğin arabası: C-X75

75. yıldönümü için muhteşem bir araba yapmak isteyen Jaguar, geleceğin arabasını gözler önüne serdi!

Jaguar'dan 75. yıl canavarı!

75. yıl dönümü için olağanüstü bir görünüme sahip bir otomobil ortaya çıkarmak isteyen Jaguar, C-X75 konseptiyle gelecekte bizi nasıl arabaların beklediğini de göstermiş oluyor. Hemen belirtelim, C-X75 konsept olarak anılsa da, gerçek bir araba.

C-X75, hibrit bir otomobil ve sadece elektrikle de çalışabiliyor. 780 beygir gücüne sahip aracın hızı 3.4 saniyede yaklaşık 100 km/saat'e, bundan iki saniye sonra ise yaklaşık 145 km/saat'e ulaşıyor. En yüksek hızı ise 330 km/saat.

Aracın içi LCD ekranlarla ve buz mavisi LED ışıklarıyla donatılmış. Sürücü ve yolcu koltukları sabit, ancak konsol ve pedalların konumu ayarlanabiliyor. Araba, takviminizle otomatik olarak eşitleniyor. Araç bir yarış pistine yaklaştığınızda ise, yüksek performans moduna giriyor ve LCD ekranlarında güç ve türbün durumunu göstermeye başlıyor.

Araç hızlı olmasının yanında oldukça çevre dostu. Hibrit araç tam olarak şarj olduktan sonra yaklaşık 100 km yol katedebiliyor. Daha fazlasını istiyorsanız, yakıtla çalışan jet motorları devreye giriyor ve pilleri siz arabanızı kullanırken şarjediyor.

Jaguar C-X75'i galerimizde daha yakından inceleyin!

Okuyucu Yorumları