Jack Dorsey'nin İlk Tweeti OpenSea'de Tekrar Satışa Çıktı

Jack Dorsey'nin attığı ilk tweetin NFT'si tekrar satışa çıktı. Bu kez fiyatın 16 kat artmış olması dikkat çekti.

Jack Dorsey'nin İlk Tweeti OpenSea'de Tekrar Satışa Çıktı

Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey, 21 Mart 2006'da ilk tweetini atmıştı. Aradan geçen yılların ardından NFT'ler büyük bir patlama yaşadı ve NFT haline getirilip satılan eserler arasında Dorsey'nin ilk tweeti de yerini aldı. Mart 2021'de OpenSea'de satılan tweet'in NFT'si tekrar satışa çıktı. 2,9 milyon dolara satılan tweetin yeni fiyatı ise dudak uçuklattı.

Dorsey'nin İlk Tweet'inin NFT'sine 48 Milyon Dolar

Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey'nin ilk tweeti, geçen yıl 2,9 milyon dolar satılmıştı. Şimdi ise NFT'ye 16 kat daha yüksek fiyata satışa çıkarıldı. NFT'nin sahibi Sina Estavi, NFT'yi yaklaşık 48 milyon dolara denk gelen 14.969 ETH'ye satışa çıktı. Estavi, satıştan elde ettiği gelirin yüzde 50'sini bağışlayacağını söyledi. Bu açıklamaya Dorsey'den de yanıt gecikmedi. Dorsey, neden yüzde 99'unun bağışlanmadığını sordu. Dorsey aynı zamanda tweetine Tesla CEO'su Elon Musk'ı da ekledi.

Elon Musk, kısa süre önce Twitter'dan yüzde 9,2 oranında hisse almıştı. Bu yüzden Musk'ın adı Twitter ile birlikte daha fazla anılmaya başladı.

Musk'ın hisse alım haberinden sonra Twitter'ın hisseleri de yüzde 27 oranında yükseldi.

Son olarak hatırlatmakta fayda var, 21 Mart 2006 tarihine ilk paylaşımını yapan Jack Dorsey, Kasım 2021'de Twitter'ın CEO'luk koltuğunu bırakmıştı.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.