Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, internetin bugün geldiği nokta için pişman olduğunu açıkladı

Tw,tter'ın kurucusu da olan ünlü isim Jack Dorsey, internetin bugün geldiği noktadan hiç memnun olmadığını, merkezi bir yapıya sahip olmasında oynadığı rolden dolayı pişman olduğunu itiraf etti.

Twitter'ın kurucusundan "pişmanım" itirafı

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, IRC gibi protokollerin interneti sınırsız olasılıklı bir yer gibi gösterdiği zamanları özlediğini açıkladı. Ayrıca, internetin mevcut durumundan kısmen suçlu olduğunu da kabul ettiğini söyledi.

Dorsey, attığı bir tweet’te, “Usenet, IRC, web, PGP ile e-posta mükemmeldi” dedi ve devam etti: “İnterneti keşfetmek ve kimlikleri depolamak şirketlerde merkezileştirilince, internet gerçekten zarar gördü. Bundan kısmen suçlu olduğumun farkındayım ve pişmanım.

Dorsey'in tweet'i, haberleri tüketme şeklimizi merkezileştiren bir platform yaratarak milyarlarca dolar kazanan bir teknoloji yöneticisinin dikkate değer bir itirafı olarak değerlendirilebilir. Twitter, Facebook ve TikTok kadar büyük olmayabilir, ancak bilgi ekonomisi üzerindeki etkisini yadsımak mümkün değil.

Birçoğumuz, Dünya’da meydana gelen olayları mümkün olduğunca gerçek zamanlı takip etmek istediğimizde Twitter'a başvuruyoruz, ancak şirket zaman zaman yanlış bilgilerle mücadele etmede başarısız olduğunda, kamu kurumlarına zarar verebiliyor.