İtalya, interneti televizyon sandı...

İtalya, YouTube'dan akıl almaz bir istekte bulundu ama plan YouTube'la da sınırlı değil!

Aman bizimkiler duymasın!

İnternet üzerindeki, içeriğini büyük oranda kullanıcıların oluşturdukları internet siteleri zaman zaman uygunsuz içerikler nedeniyle sorun yaşayabiliyorlar. Fakat bu genellikle demokrasi anlayışı tam olarak gelişmemiş toplumlarda rastlanıyor. İtalya geçtiğimiz günlerde demokrasi yolculuğunda geri dönüş yaptı ve artık internetin geleneksel medya ile aynı şekilde ele alınması gerektiğine karar verdi. YouTube'un İtalya'dan izlenebilmesi için bir televizyon kanalı lisanı alması gerekebilir!

İtalya da, Türkiye gibi YouTube ile yıldızı tam olarak barışmayan ülkelerden biri. İtalyan hükümeti daha önce YouTube'da yayınlanan ve kişilik haklarına saldıran bir video nedeniyle birkaç Google yöneticisine dava açmıştı. Fakat bu kez durum biraz daha farklı. İtalya şimdi YouTube'un tüm içeriğinden sorumlu kabul edilmesini ve bir televizyon kanalı ile neredeyse tamamen aynı muamele görmesini istiyor. Bu durumda YouTube'a ceza verilebilecek veya yayını durdurulabilecek.

YouTube'un tüm düzeni altüst olabilir...

YouTube'un tüm düzeni altüst olabilir...

Tabi ki bu gelişme YouTube'un tüm sistemini alt üst edebilir. Çünkü site bu statüye geçecek olursa her bir videonun yayınlanmadan önce YouTube yöneticileri tarafından izlenip, yayına uygunluğunun onaylanması gerekiyor. Hatırlayacağınız gibi sizlere daha önce YouTube'a her bir dakikada ne kadar video eklendiğini aktarmıştık. Bu kadar videonun nasıl izlenip onaylanacağı İtalya'nın medya imparatoru olan başbakanı Silvio Berlusconi bile hesap etmesi zor görünüyor. Üstelik eğer İtalya bu ısrarından vazgeçmezse karar sadece YouTube'u değil, tüm video paylaşım sitelerini kapsayacak...

Okuyucu Yorumları