İtalya'dan Canlı Everest Dağı Yayını

7 gün 24 saat boyunca internetten "bu kocaman şeyi",izleyebileceğinizi biliyor muydunuz?

En tepeden canlı yayın!

Dünyanın en yüksek yeri, Everest'in zirvesi... Peki orada neler oluyor? Bunun iki cevabı var. Oraya gitmek ki bu da yetmeyecek, oraya tırmanmanız gerekecek, başarısız olma ihtimalinizden bahsetmiyorum bile. Ya da İtalya Milli Eğitim Bakanlığı destekli bu projeye bir göz atacaksınız ve anlık olarak Everest Dağı hakkında bilgilere ulaşabileceksiniz.

Projenin adı Share Everest, adresi http://share-everest.it/cms/ . Bu adresten günün belirli saatlerinde çalışan ve canlı görüntüleri alabildiğiniz web kamerasına ulaşabilir ya da sürekli anlık bilgi veren Kala Patthar veya Colle Sud noktalarına ulaşabilirsiniz.

Görünen kısmın arkasında ise bir araştırma var. Göğe en yakın nokta diye bakabileceğimiz Everest'ten alınan veriler, İtalya'da inceleniyor. Anlık olarak alınan veriler, uzun vadede sürekli takip edilip, başta küresel ısınma ve iklim değişikliği olmak üzere, meteorolojik açıdan edinilmesi gereken bilgileri ve değişikliklerin incelenmesini sağlayacak. bu şekilde elde edilen bilgiler ise zaman zaman paylaşılıp toplumsal bilinç oluşturmada kullanılacak.

Okuyucu Yorumları