IT Sektöründe kendini geliştirmek

IT sektöründe ilerlemek ve "vazgeçilmez" eleman olmak için tek bir anahtar var: Kendini Geliştirmek.

Kendini geliştirmek önemli

IT sektöründe çalışıyorsanız veya çalışmayı amaçlıyorsanız kaçınılmaz olarak tecrübenizin yanı sıra bilgilerinizi de sürekli güncelleştirmek ,kendinizi eğitimlerle geliştirmek zorundasınız. Donanım ve yazılım üreticileri içinde bulundukları rekabet nedeniyle varlıklarını sürdürebilmeleri için sürekli daha geliştirilmiş teknoloji ve özellikli ürünleri ile pazara çıkıyorlar.

Değişen her yazılım ve donanım ürünü ise bize güncelleştirmemiz gereken birçok bilgiyi beraberinde getiriyor. Satış faaliyetleri için ürün bilgisi; satış sonrası hizmetler içinse donanım , yazılım özellikleri ile kurulum bilgisi. Bilgi teknolojilerinde güvenliğin, önümüzdeki dönemlerde de gündemdeki yerini koruyacağı da şüphesiz. Bu kapsamda alınacak eğitimlerle hem bilinçli bir kullanım ve korunma hem de size iş alanı yaratabilir.

Teknolojiye ayak uydurmak

Teknolojiye ayak uydurmak

Teknolojinin hızlı gelişimi her alanda sürerken bunun içinde yer alabilmekse bu hıza ayak uydurabilmekten geçiyor. Teknolojiyi internetten takip edebileceğiniz gibi sektörel dergiler ,web sitelerinden de faydalanabilirsiniz. Öte yanda, bilişim sektöründeki dernek üyelikleri sayesinde; sosyal bir ortama dahil olabilmenin yanı sıra diğer sektör mensupları ile bilgi alışverişinde bulunabiliyorsunuz. Tüm bu kaynaklar doğrultusunda uzmanlaşmak istediğiniz alanı daha doğru belirleyebilirsiniz.

Kendini geliştirmek
Kendinizi geliştirmek için alacağınız eğitimlerde ise önemli nokta ; yetkin eğitim merkezlerinden alınan uzmanlık eğitimleri sonucu sınavlar ile hak kazanacağınız sertifikasyonlar olacaktır. Sahip olduğunuz yetkinlik böylelikle belgelendirilmiş oluyor.
İş başvurularınız yada terfilerde tercih edilebilmeniz için üniversite diplomanız, yabancı diliniz ve bunu yanı sıra tecrübeniz olsa bile yetkinliğinizin sertifikasyonlarınız ile belgelendirilebilmesi gerekiyor.

Volkan TURHAN

Okuyucu Yorumları