Cyberoam, kimlik ve kural bazlı ağ güvenliği ve yönetimine dair yeni bir teknolojinin patentini aldığını duyurdu. Tamamen Cyberoam'a özgü olan bu yeni teknoloji, son kullanıcı kimliğiyle ağ güvenliği politikalarını etkin bir şekilde bir araya getiriyor. Böylece çalışanların erişim güvenliğini güçlendirirken, her bir çalışan için ayrılacak kaynakların ihtiyaca göre bağımsız olarak kurgulanmasını ve yönetilmesini kolaylaştırıyor.
Bu yeni teknoloji, Cyberoam'ın ağ güvenliğine yönelik sunduğu yeni nesil Firewall (NGFW) ve birleşik tehdit yönetimi (UTM) cihazlarının merkezinde yer alıyor.
Her Bir Kullanıcının Erişim Yetkileri Bağımsız Olarak Tanımlanabiliyor
Geleneksel güvenlik yaklaşımları, herhangi bir ağ trafiğine izin vermek veya engellemek için kaynak ve erişim noktasındaki IP adreslerini karşılaştırma prensibiyle çalışıyor. Cyberoam'ın yeni patentli teknolojisi ise kaynak ve erişim noktasında her bir kullanıcı için özelleştirilebilen yeni kurallar tanımlanmasına olanak sağlıyor.
Layer 8 güvenlik teknolojisinin parçası olan bu yeni güvenlik yaklaşımı, her bir kullanıcının ihtiyacına özgü detaylı kuralların çok daha esnek bir şekilde kurgulanabilmesini sağlıyor. Böylece kullanıcıya özgü ağ ve uygulama erişim yetkileri, kullanılabilecek en yüksek bant genişliği ve bağlantı erişim sürelerinin kısıtlanması gibi kurallar kolayca hayata geçirilebiliyor.
Uluslararası Güvenlik Regülasyonlarına Uyumu Kolaylaştırıyor
Cyberoam Technologies CEO'su Hemal Patel, güvenlik zincirinde en zayıf halkanın çalışanların ağ erişiminden kaynaklandığını, bu nedenle kullanıcı bazlı güvenliğin en önemli öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti. Patel, "Ortaya koyduğumuz yeni teknolojiyle bu zayıf halkanın güçlendirilmesi adına sistem yöneticilerine ihtiyaç duydukları yeni yetenekler kazandırıyoruz. Ağ erişimine dair yönetim olanaklarını genişleten, güvenliği ve şeffaflığı artıran bu teknoloji sayesinde Cyberoam'ın kimlik bazlı ağ güvenliğindeki liderliğini daha da pekiştireceğiz" dedi.
Patel, ayrıca Layer 8 güvenlik standartlarına dayalı bu yeni patentli teknolojinin kurumların HIPAA, CIPA, PCI-DSS, GLBA gibi regülasyonlara uyumunu kolaylaştırdığına da dikkat çekti.