İşverenler ve iş arayanlar CeBIT'te buluşuyor

Türkiye'nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, CeBIT'teki yerini alıyor.

İş dünyası CeBIT'te!

Türkiye'nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, 7-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'ndaki yerini alıyor! Yenibiris.com, bilişim alanında çalışan ve çalışmak isteyen herkesi 10. salonda konumlandırılan "İş ve Kariyer" bölümüne bekliyor!

CeBIT Bilişim Eurasia Fuar'ında açılan "İş ve Kariyer" bölümü bu yıl da Yenibiris.com işbirliğiyle katılımcılara zengin bir içerik sunmaya hazırlanıyor. Geçen yıl olduğu gibi yine adayların kişisel gelişimlerine yönelik sunumlara yer vermeyi planlayan Yenibiris.com, özellikle de İnternet'te iş arama tekniklerine ilişkin gerçekleştireceği sunumla iş arayanlara yol gösterecek. Firmaların organizasyon yapılarını ve İK politikalarını anlatan sunumlar da, yine İş ve Kariyer forum alanında ilgilenenlerle buluşacak.

CeBIT Bilişim Eurasia'da bu yıl 2. kez oluşturulacak "İş ve Kariyer" bölümü, 10. salonda konumlandırılacak. Firmalarla adayların bir araya getirilmesi hedeflenen bölümde firma tanıtımlarına, forum alanında ise adayların bireysel gelişimine yönelik seminerlere yer verilecek.

Yenibiris.com ayrıca, "İnternet, İş ve Kariyer" konulu bir seminer de gerçekleştirecek. İnternet'te iş yapmanın püf noktalarının konuşulacağı bu seminerle, İnternet dünyasında kariyer yapmak isteyen adaylara yol gösterilecek.

İş ve kariyer fırsatı

İş ve kariyer fırsatı

İş ve Kariyer alanında yer alacak dijital ekranda da firmaların bilişim ilanları yayınlanacak. İş ve Kariyer alanında kurulacak sistemler ile adaylar, Yenibiriş'te yeni özgeçmiş oluşturarak veya varolan özgeçmişlerini güncelleyerek, bu ilanlara başvuru yapabilecekler. Yenibiriş'in destek verdiği bu uygulama sayesinde açık pozisyonları bulunan veya değerlendirmek üzere insan kaynağına gereksinim duyan firmalarla yeni bir kariyer fırsatı arayışındaki kişiler bir araya gelecek.

Yenibiris.com Genel Müdürü Deniz Ceylan Kılıçlıoğlu konu ile ilgili olarak şunları ifade ediyor: "Türkiye'deki tüm sektörlerde nitelikli eleman açığı sorunu yaşanıyor. Bu açığı kapatmanın yolu ise, öncelikli olarak "uzmanlaşma"dan geçiyor. İşsizliğin önüne geçilebilmesi için, mesleki uzmanlığı sağlayacak bir eğitim yapısı ile, mesleki eğitime ve uzmanlığa değer verilen bir toplum kültürü yaratmak gerekiyor. Bunun için eğitim, bilinçli bir toplum ve iyi planlanmış istihdam politikası önem taşıyor. Sektörlere baktığımızda bilişim, en düşük yatırımla en kısa sürede istihdam yaratan sektör olma özelliğini elinde bulunduruyor. Bu doğrultuda, CeBIT Bilişim Eurasia'da bu yıl ikinci defa oluşturulan "İş ve Kariyer" bölümü ile işveren ve adayı buluşturarak bilişim sektöründeki nitelikli eleman açığının kapatılmasına büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Yenibiris.com olarak nitelikli insan gücünün ve mesleki eğitimin önemini "İş ve Kariyer" bölümünde gerçekleştirilecek etkinlikler aracılığıyla bir kez daha vurgulama şansı bulacağız."

Okuyucu Yorumları