İşte yeni Android Market!

Yayınlanmasına birkaç hafta varken, yeni Android Market'in nasıl görüneceğini öğrenmeye ne dersiniz?

İşte yeni Android Market!

Android Market, barındırdığı uygulama sayısıyla Apple'ın App Store ile yarışacak hale gelse de, şimdiye kadar en büyük eksiği, herhalde göze pek de hoş gelmeyen tasarımıydı. Tasarımıydı diyoruz; çünkü Google, sonunda yepyeni bir Android Market'i kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

2.2.6 sürüm numarasını taşıyan ve Android 1.6 üzeri tüm Android ceplere birkaç hafta içerisinde dağıtılması beklenen yeni Android Market, temel hatlarıyla yukarıdaki resinde gördüğünüz gibi olacak. Üst bölümde yeşil bir alan bulunacak ve bu alanda uygulamalar arasında geçiş yapabileceğiz. Ayrıca bir uygulamayı seçtiğinizde, karşınıza gelecek olan tanıtım ve indirme sayfası da baştan aşağı yenileniyor. Artık bu sayfada indirme düğmesi üst kısımda olacak, altında açıklama ve ekran görüntüleri bulunacak. Daha da alt kısımda ise yorumları ve ilgili diğer uygulamaları bulabileceksiniz.

Söylenenlere göre Google, kategorilere de iki yeni başlık ekliyor: Canlı duvar kağıtları ve Widget'lar...

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, yeni market birkaç hafta içerisinde telefonunuza gelmiş olacak. Ama bu kadar bekleyemem diyenlere de bir notumuz var: Yeni Android marketin kurulum dosyası, şimdiden ünlü XDA forumlarında paylaşılmaya başlandı bile...

Okuyucu Yorumları