İşte tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

İyilik ve kötülük arasında: CHIP Online, tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ını bir araya getirdi.

En ünlü 10 hacker!

Bilgisayar korsanlığı, evinde amatör olarak birkaç araçla başkalarının bilgisayarlarına sızıp MSN veya Hotmail şifrelerini çalmaktan kredi kartı bilgilerini toplayıp haksız kazanç elde etmeye, ticari sırları kopyalayıp hedeflediği firma ya da firmaların web sitelerini çökertip çalışmaz hale getirmeye kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor. Virüs veya bot yazıp internet'i işlemez hale getirmek veya SPAM postalarla global veri trafiğini gereksiz yere şişirmek de bir başka yöntem.

Her durumda, bu aktivitelerin altında hacker adını verdiğimiz ve bilgisayar bilgisi sınırsız, çok yetenekli ancak bu yetenek ve bilgi birikimlerini iyilik için değil kötülük için kullanan kişiler var.

Bunların bir kısmı karanlık taraftayken, "beyaz hacker" adını verdiğimiz diğer bir grup ise bu hacker'ların saldırılarına karşı sistemleri sağlamlaştırmaya veya bu saldırıları bertaraf etmeye çalışıyorlar. Hatta güvenlik şirketleri ile çalışıp yeni korunma sistemleri geliştiriyorlar. Bunun yanında ürettikleri sistemler ve düşünceler ile bilgisayar dünyasını kökten değiştiriyorlar!

Her durumda, bilgisayar dünyasının yaramaz çocukları (ve artık uslanmış orta yaşlıları) hacker'ların kimlikleri, hayatları ve düşünceleri her zaman merak edile gelmiştir.

Galerimize bir göz atın! CHIP Online tüm dünyada adından en fazla söz edilen 10 hacker'ı sizlere tanıtıyor.

Okuyucu Yorumları