AV-TEST'in yeni raporu, "en iyi antivirüs hangisi" sorusunun cevabını veriyor

AV-TEST’in yaptığı araştırma, piyasanın en popüler 18 antivirüs yazılımını karşılaştırdı. Bu karşılaştırma sonucunda antivirüs yazılımları bakın nasıl sıralanıyor...

En iyi antivirüs hangisi? Yeni rapor yayınlandı

Güvenlik yazılımı değerlendirme firması AV-TEST birkaç gün önce yeni raporunu yayınladı. AV-TEST yayınladığı araştırma raporunu, çeşitli güvenlik çözümlerinin performansını temel olarak 3 kategoride analiz ediyor: Koruma, Performans ve Kullanılabilirlik.

Koruma, kötü niyetli örnekleri tespit etme yeteneğini ölçerken Performans, sistem kaynak kullanımını ölçüyor ve Kullanılabilirlik de yanlış alarmları test ediyor. Her kategoride yarışmacılar 6 puan üzerinden değerlendiriliyor.

Sonuçlara göre yaygın olarak kullanılan Microsoft Defender, Koruma ve Kullanılabilirlikte iyi iş çıkarıyor ancak Performans söz konusu olduğunda grubun en kötüsü olarak listelenmesi dikkat çekici. Önceki 2 kategoride 6 puan alırken Performans'ta 5 puan alabiliyor.

AV-TEST, test sonuçlarını şöyle açıklıyor:

“Çalışmak için neredeyse hiç sistem kaynağı gerektirmeyen ürünler arasında Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, K7 Computing, Kaspersky, Malwarebytes, PC Matic, Protected.net ve Trend Micro yer alıyor. Hepsi 6 puan topladı.

AhnLab, AVG, ESET, F-Secure, McAfee, Microworld ve Norton paketleri testte hafif ama ölçülebilir bir sistem yükü yarattı. 6 puan üzerinden 5,5 gibi şeklinde iyi bir sonuç elde ettiler.

Testteki en yüksek sistem yükü, tüketiciler için Windows Defender Antivirus tarafından oluşturuldu. Sistem yükü diğer ürünlere göre oldukça yüksek olduğu için Defender bir puan kaybetti ve 6 üzerinden 5 puan aldı.”

18 yazılımın Windows 10 altında test edildiği karşılaştırmanın genel sonuçları ise, 6 yazılımın tam puan olan 18'i alabildiğini gösteriyor. Sonuçların tamamını hemen aşağıda bulabilirsiniz.