İşte şirketlerde yıldızı parlayan 11 yeni üst düzey pozisyon

Türkiye ve dünyada değişen iş dünyasının ihtiyaçlarına uyum sağlamak isteyen şirketler üst yönetimde yeni pozisyonlar açıyor. İşte yeni ortaya çıkan bazı roller ve öne çıkan 11 üst düzey pozisyon:

İşte şirketlerde yıldızı parlayan 11 yeni üst düzey pozisyon

Dünyada özellikle üst düzey yönetim kadrolarında adeta bir unvan enflasyonu yaşanıyor. Ekonomist Dergisi'nin Üst Düzeyde Yeni Roller Ortaya Çıkıyor araştırmasına göre şirketlerde; sürdürülebilirlik, büyüme, dönüşüm ve deneyim direktörü gibi farklı üst düzey roller oluşmaya başladı. Türkiye’de özellikle sürdürülebilirlik rolü üst yönetim kadrosunda yerini almaya başladı.

Haberde, Deloitte Türkiye İnsan Yönetimi Hizmetleri Lideri Cem Sezgin, “Dünyada özellikle gelişmiş üst düzey yönetim kadrolarında adeta bir unvan enflasyonu yaşanıyor. Tabii ki burada şirketlerin büyüklüğü ve faaliyet alanlarındaki zenginlik en belirleyici faktörler” diyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POZİSYONU REVAÇTA

‘Sürdürülebilirlik Direktörlüğü’ şu anda yükselen yıldız konumunda. Birçok şirket komiteler oluştururken bir kısmı da sürdürülebilirliğe özel üst düzey pozisyon tanımlıyor.

Öte yandan Paris İklim Anlaşması ile birlikte pek çok şirket küresel çapta karbon azaltma stratejisinin geliştirilmesinden ve uygulanmasından sorumlu uzman yönetici arayışına girdi.

DÖNÜŞÜM DİREKTÖRÜ

ManpowerGroup Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı, değişen roller içerisinde diğer öne çıkanları şu şekilde sıralıyor: Yetenek kazanım teknolojileri direktörü, İK veri bilim direktörü, sanal gerçeklik direktörü, tasarım odaklı düşünme direktörü, esnek ekonomi (Gig Economy) yöneticileri. Dijital dönüşüm tarafında da pek çok farklı yeni pozisyon var.

ÖNE ÇIKAN 11 ÜST DÜZEY POZİSYON

Habere göre öne çıkan 11 üst düzey pozisyon şöyle:

  • Chief Sustainability Officer: Sürdürülebilirlik başkanı, şirketin çevreye yönelik programlarından sorumlu oluyor.

  • Chief Growth Officer: Büyüme direktörü, şirketin stratejik hedefleri doğrultusunda yurtdışı ve yurtiçi büyümesinde rol oynuyor.

  • Chief Transformation Officer: Dönüşüm direktörü, rolü müşteri taleplerinden pazar dinamiklerine kadar sürekli değişen dünyaya uyum için çabalıyor.

  • Chief Analytics Officer: Analitik direktörü, şirketlerin içindeki verilerin analizinden sorumlu üst düzey yönetici.

  • Chief Digital Officer/Chief Digital Transformation Officer: Dijital dönüşüm direktörü, dönüşüm direktöründen farklı olarak dijital dönüşümü yönetmekten sorumlu.

  • Chief People Officer: Daha kapsayıcı insan kaynakları rolünü üstleniyor.

  • Chief Wellness Officer: Çalışanların sosyal, psikolojik ve fiziksel olarak kendisini iyi hissetmesini sağlayacak uygulamalardan sorumlu.

  • Chief Learning Officer: Öğrenme direktörü, çalışanlara yönelik eğitim programları gibi alanlardan sorumlu olarak görev yapıyor.

  • Chief Diversity & Inclusion Officer/Chief Inclusion Officer: İşyerinde her türlü ayrımcılığı ele alarak şirket kültürünü buna göre kurgulayacak uygulamalar geliştiriyor.

  • Chief Customer Experience Officer: Müşteri deneyimi direktörlüğü tüm departmanlarla iş birliği içinde müşterilerin alışveriş deneyimlerini en iyi hale getirmeye çalışıyor.

  • Chief Purpose Officer: Pandemiyle daha da öne çıkan anlam arayışı şirketleri de etkiliyor. Şirketlerin topluma katkı sağlamasına ve anlamlı amaç edinmesini hedefliyor.
    Haberin detaylarını okumak için tıklayın