Bugünün otomobillerinde bulunan en havalı 5 özellik

Bazı araçlarda bulunan bu 5 havalı özellik, gelecekte tüm otomobiller için standart hale gelebilir.

Bugünün otomobillerinde bulunan en havalı 5 özellik

Yıllar boyunca birçok farklı araç nesli, piyasaya sürüldüğünde oldukça ses getiren yeni özellikler sundu. Bu özellikler çoğu zaman aracın genel performansında ve işlevselliğinde önemli bir rol oynuyor ve eğer ilgi çekerse, otomobillerde standart hale geliyor.

Emniyet kemerleri ve hava yastıkları, klima, ısıtma ve geri görüş kameraları gibi özellikler eskiden en pahalı otomobil modelleri için ayrılmış süslü teknolojilerdi. Ancak bugün bunları yollardaki tüm otomobillerde görüyoruz.

Peki, bugünün araçlarında gördüğümüz en yeni ve en havalı özellikler neler?

1. Dahili Elektrikli Süpürge

Bu özellik herkesin istek listesinin başında olmayabilir, ancak birilerinin listesinde olduğu kesin. Yerleşik bir elektrikli süpürgeye erişiminizin olması, aracınızı istediğiniz yerde ve istediğiniz zaman temizleyebileceğiniz anlamına geliyor.

2. Apple CarPlay ve Android Auto

Bluetooth, 2015 sonrası binek araçlarda çoğunlukla standart hale geldiğinde kablosuz sesli iletişimde dev bir sıçrama yaşandı. Bu sayede kullanıcılar araçlarına kablosuz olarak müzik akışı sağlayarak eski model radyolardan kurtuldular.

Bununla birlikte, Apple CarPlay ve Android Auto, kullanıcıların mobil cihazlarını gösterge paneli ekranından görüntülemelerine ve kontrol etmelerine olanak tanıyarak otomobil bilgi-eğlence standartlarında devrim yarattı.

Bu gelişmiş bilgi-eğlence ekranları, navigasyon ve müzik gibi akıllı telefon özelliklerine otomobilinizin ön panelinizden güvenle erişme olanağı tanıyor. Bunlar dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirecek şekilde tasarlandığından, yolda güvenle sürüş yapabilirsiniz.

3. Şerit Takip Asistanı

Yeni araçlarda bulunan bir diğer özellik de ilk olarak 90'ların sonunda Mercedes modellerinde kullanılmaya başlanan şerit takip sistemi. Şerit Takip Asistanı olarak da adlandırılan bu özellik 2015 sonrası çoğu araçta bulunuyor.

4. Kullanıcı Kontrollü Araç Sürüş Modları

Birçok otomobil üreticisi, sürücünün aracını üzerinde - direksiyonun ötesinde - daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlıyor. Toprak, çakıl ve karlı zeminde sürüş esnasında aracın çevresine uyum sağlamasına yardımcı olan özel modlar sunuluyor. Performans odaklı araçlar, pedal tepkisini ayarlayarak daha sportif bir his ve daha hızlı gaz tepkisi sağlayan sürüş modları içerirken, bazı araçlarda her bir tekerleğe farklı güç uygulanarak performans için en uygun ayarı bulunabiliyor. Sunulan bu sürüş modlarını seçmek, çeşitli yol koşullarında benzersiz sürüş özelliklerini kullanmanıza olanak tanıyor.

5. Otonom Sürüş

Otonom Sürüş, insanların binek araçlarla işe gidip gelme yöntemlerinde devrim yaratmıştır. Adından da anlaşılacağı üzere bu, aracınızı kamuya açık yollarda fiziksel olarak yönlendirmeye ihtiyaç duymadan kullanmanıza olanak tanır. Tesla tarafından üretilenler gibi binek araçlar, sensörler ve elektronik bir direksiyon rafı kullanarak otonom sürüş yeteneğine sahiptir.