İşte gerçek bir zaman makinesi!

Daha önce gerçek bir zaman makinesi gördünüz mi? İşte gerçekten çalışan bir örnek...

Gerçek zaman makinesi!

Geleceğe Dönüş hayranlarının çok hoşuna gidecek bir zaman makinesi yapıldı.

Elbette gerçekten zamanı geriye ya da ileriye almak gibi bir yeteneği yok. Ancak ilginç bir mantık ile gerçekten de zaman makinesi ismini hakediyor.

Dan Henriksson isimli bir öğrencinin Gotheburg HDK tasarım okulundan mezuniyet projesi olarak hazırladığı konsept prototip işini oldukça iyi yapıyor. Bu zaman makinesi bir saat gibi çalışıyor ancak geleneksel anlamda alışık olduğumuz saatler gibi değil...

Bu zaman makinesi mevcut saati değil, kullanıcının hissettiği saati gösteriyor!

Nasıl çalışıyor?

Nasıl çalışıyor?
Hislerinize göre ayarlayın

Bu saatin altında yer alan ayarlanabilir tuşlar sayesinde kendi elastik zaman çizgisini oluşturan kullanıcılar, zamanı buna göre tutabiliyorlar. Zaman bazen yavaş geçer gibi gelir, bazen de akıp gider, işte buna göre ayarlanan saat sayesinde zamanı saat üzerinde yavaşlamış ya da hızlanmış bir şekilde görmek mümkün oluyor.

12 yerine 24 saatlik bir zaman diliminde çalışan bu analog saati kullanmayı öğrenmek biraz zaman alabilir.

Arduino açık kaynak elektronik kullanan Henriksson, dış kısmı ise CNC torna tezgahında hazırlamış. Bu elektronik devreler farklı alıcılardan veri alarak ışıkları ve ortam bileşenlerini kontrol edebiliyorlar. Kullanıcılar kendileri yapabilirler ya da hazır olarak devreleri satın alabilirler.

Okuyucu Yorumları