İşte Apple'ın uzay gemisi!

Steve Jobs'un "uzay gemisi" olarak adlandırdığı dev Apple projesinden müthiş kareler içeride...

İşte Apple'ın uzay gemisi!

Apple'ın tüm çalışanlarını tek çatı altında toplayacak, 12-13 bin kişiyi barındırabilecek yeni bir kampüs inşa edeceğini daha önce burada yayınladığımız haberimizde duyurmuştuk. Steve Jobs'un "Uzay gemisi" olarak adlandırdığı bu müthiş yapının detay görüntüleri, geçtiğimiz gün ortaya çıktı.

Galerimizdeki çizimlere göz gezdirdiğinizde, eminiz siz de yeni kampüsün en az Steve Jobs'un dediği kadar bir uzay gemisine benzediğini düşüneceksiniz. Tek bir düz camın bile bulunmayacağı Apple Campus 2 adındaki binadaki tüm camlar bombeli olacak. En az 3.000 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği devasa bir kafeteryaya sahip olacak olan binanın çevre tasarımı için de özel bir ekip görevlendirilecek. Binada 1.000 kişilik bir konferans salonu ve özel yer altı mekanları da yer alacak.

Apple'ın şu anki merkezinin de bulunduğu Cupertino'da hayata geçirilicek olan Apple Campus 2 için şehirde büyük bir heyecan olduğu söyleniyor. Belediye başkanı Gilbert Wong de bu heyecanı yaşayanların başında geliyor. Wong, açıklamasında "böyle büyük bir esere hayır demeyeceğimiz kesin" diyor.

Apple'ın "Uzay gemisinin" büyüleyici çizimlerine galerimizden ulaşabilirsiniz. Projeye daha yakından bakmak isteyenler ise, buradaki PDF dosyasına göz atabilir...

Okuyucu Yorumları