İşte 2010'un en çok aranan ürünleri!

Akakce.com karşılaştırmalı alışveriş platformu 2010'un en çok aranan ürünlerini açıkladı...

2010'da en çok onlar arandı!

Alışverişçiler için internet ve mobil platformlarda 10 yıldır fiyat karşılaştırma hizmeti veren akakce.com, 24 milyon ziyaretçisi ile 2010'un en çok ilgi gören ürünlerini ve online alışveriş trendlerini belirledi. Cep telefonu en çok tercih edilen kategori olurken, dijital fotoğraf makineleri en büyük düşüş yaşanan kategori oldu. Buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi gibi beyaz eşya grubu ürünleri en çok tercih edilen on kategori listesinde yer aldılar.

2010'un en popüler ürünleri listesinde ilk üç sırayı Nokia cep telefonları aldı. Nokia'nın N8 modeli yılın en çok aranan ürünü oldu. Apple listeye, 5. sırada iPhone ve 7. sırada iPad ile girdi. Son yıllarda internet üzerinden satışlarında da artış yaşanan küçük ev aletleri kategorisinden ise Tefal Actifry Fritöz 9. sırada yer aldı.

Cep telefonu seçimlerinde; 3G, dokunmatik ve wi-fi telefonlar belirleyici oldu. 3G telefonlar %24 ile ilk sıradayken, 3g telefonları %23 ile dokunmatik telefonlar ve %22 ile wi-fi telefonlar izledi. Akıllı telefonlara ilginin arttığı bu yıl, işletim sistemlerine göre sıralama ise şu şekilde oldu; %71 standart işletim sistemi, % 12 Symbian, % 7 Windows Mobile ve %5 Android işletim sistemi tercih edildi. Fiyat aralığında ise tahminlerin tersine alışverişçilerin uygun fiyatlı telefonlara olan talebinde düşüş yaşandı. %18 lik bir oran ile 500-750 TL fiyat aralığındaki telefonlar en yoğun ilgiyi gördü.

Masaüstü PC'ler, fiyat karşılaştırma

Masaüstü PC'ler, fiyat karşılaştırma

Masaüstü bilgisayarlara ilgi giderek azalırken bu yıl taşınabilir bilgisayarların yılı oldu. Taşınabilir bilgisayar kategorisinden notebooklar %92 ile ağırlığını korudu, netbook ve tablet bilgisayarlar ise önümüzdeki yılın artış gösterecek kategorileri oldu.

Alışverişçi Ziyaretlerinde Geçtiğimiz Yıla Göre %25 Artış Yaşandı, Alışverişçiler İnternetin Yanında Mobil Platformda da Fiyat Karşılaştırmaya Başladı.

200'ün üzerinde alışveriş sitesinin fiyatlarının karşılaştırıldığı akakce.com'da, geçtiğimiz yıla göre alışverişçi ziyaretlerinde %25 lik bir artış yaşanarak 24 milyona ulaştı. Alışverişçiler her yıl olduğu gibi bu yıl da en yoğun ilgiyi Aralık ayında gösterdi.

Mobil internet kullanımındaki artış ile birlikte tüketiciler bu yıl internetin yanında mobil fiyat karşılaştırma hizmetini de kullanmaya başladılar. Mobil fiyat karşılaştırma hizmeti veren m.akakce.com'da, her gün yaklaşık 7 bin kişi alışverişleri sırasında anında fiyat karşılaştırarak satın alma kararını verdi.

2011 Yılında Online Alışverişte Yeni Kategorilerin Yılı Olacak

Akakce.com Genel Müdürü Koray Karataş, e-ticaretin ilk gelişimini teknoloji ürünleri ve tüketici elektroniği kategorileri ile yaşandığını belirterek " 2010 yılında online alışverişte tekstil, aksesuar gibi yeni kategorilere ilginin artığını gözlemledik, 2011 de bu artış devam edecek ve kozmetik, ev dekorasyon, tekstil kategorileri daha fazla ön plana çıkacak. Tüketiciler hem online hem de fiziksel mağaza alışverişlerinde bilgi sağlayıcı olarak hizmet veren fiyat karşılaştırma sitelerini çok daha yoğun olarak kullanmaya başlayacak. İnternetin yanında mobil fiyat karşılaştırma da 2011 yılında gündemimizde olacak." dedi.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları