Işıklarını 1 saat söndürecek!

O yarın bütün ışıklarını 1 saatliğine kapatıyor. İşte eylemin amacı ve kapsamı...

Işıkları 1 saat söndürecek!

Japon teknoloji devi Panasonic, 2007 yılında başlayan Earth Hour (Yeryüzü Saati) hareketine destek vererek Avrupa'daki pek çok binasında tüm ışıkları kapatıyor. Kampanyanın amacı iklim değişikliği sorununa işaret ederek herkesin dikkatini sürdürülebilir çevre konusuna çekmek. İstanbul'daki Panasonic genel müdürlüğü de bu eyleme katılarak tüm Avrupa'yla birlikte saat 20.30 ve 21.30 arasında ışıklarını söndürecek.

Panasonic Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Suzuki Shigeo, "İklim değişikliği tüm dünyanın birlikte çözüm üretmek için el ele vermesi gereken bir sorundur. Panasonic Avrupa, 27 Mart günü başta Almanya ve İngiltere olmak üzere Avrupa'daki pek Panasonic binasında tüm ışıkları, aydınlatmaları, ışıklı tabelaları söndürüyor ve çalışanlarını da evlerinin ışıklarını söndürerek bu yapıcı harekete katılmaya teşvik ediyor. Panasonic olarak, yeryüzünün daha sağlıklı bir gezegen olması yolunda çaba harcamaya daima hazırız." diyor.

Fotoğraf yarışması

Fotoğraf yarışması

Kampanyanın, dünya üzerindeki en az 60 ülkede uygulanması bekleniyor. Türkiye'de de pek çok kurumun katılacağı Yeryüzü Saati kutlaması esnasında herkesin evlerdeki ışıkları bir saatliğine kapatması çok önemli. Bu bir saat, aile üyeleri ve dostlarla geçirilecek keyifli bir saat anlamına da gelebilir. Kutlamaya destek vermekle kalmayan Panasonic, çalışanları arasında, bu bir saat içinde yaşadıkları deneyimlerin fotoğraflarıyla katılabilecekleri bir fotoğraf yarışması düzenliyor.

Bu anlamlı kampanyanın parçası olmak isteyenler WWF Türkiye'nin bireysel ve kurumsal kayıt sayfalarını ziyaret edebilir:
www.wwf.org.tr/wwf_earth_hour_kurumsal
www.wwf.org.tr/wwf_earth_hour_kisisel

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları