İptal edilmişti, gerçek olsaydı nasıl görüneceği ortaya çıktı

Microsoft'un iptal edilen Surface Duo 3 akıllı telefonu, eğer piyasaya çıksaydı nasıl görünecekti? Yapılan patent başvurusuyla ortaya çıktı...

İptal edilmişti, gerçek olsaydı nasıl görüneceği ortaya çıktı

Microsoft, birkaç yıl önce, Surface Duo serisi katlanabilir cihazlarıyla Android tabanlı akıllı telefonlar piyasaya sürmeyi denedi. İlk Surface Duo 2019'da piyasaya sürüldü ancak artık resmi olarak desteklenmiyor. İkinci Surface Duo 2 ise 2021'de piyasaya sürüldü.

Bu telefonların her ikisi de Samsung, Motorola ve diğer telefon üreticilerinin katlanabilir telefonlarında sundukları gibi katlanan bir ekran yerine bir menteşe ile birbirine bağlanan iki ayrı ekran sunacak şekilde tasarlandı. Ancak Surface Duo telefonlarının hiçbiri satış başarısı gösteremediğinden dolayı Microsoft, Surface Duo 3 planlarını iptal ettiğini duyurdu.

Daha sonrasında, doğrulanmamış raporlar Microsoft'un daha geleneksel bir katlanabilir ekrana sahip bir Android telefon çıkaracağını iddia etti. Ancak, 2023 baharında şirkette genel olarak donanım cihazlarında yapılan bir kesintinin, bu geleneksel katlanabilir telefon planlarını da iptal ettiği bildirildi.

Şimdiyse yeni ortaya çıkan bir Microsoft patenti, iptal edilen Surface Duo 3'ün, eğer piyasaya sürülseydi nasıl görüneceğini gösteriyor. Patent 20240201734, 20 Haziran tarihinde ABD Patent Ofisi web sitesinde dosyalanmış. Patent resmi olarak "Katlanabilir bilgisayar cihazını açmak için destek ayağı" olarak etiketlenmiş. Ancak Windows Central'a göre, patent iptal edilen Surface Duo katlanabilir akıllı telefonun tasarımını içeriyor. Telefonun arkasına bakıldığında ekranın sol üst köşesinde üç arka kamera olduğu görülüyor.

Patentte yer alan bir başka görselde ise telefonun arkası açılmış ve telefon katlanmış durumdayken büyük ihtimalle kapak ekranı olacak olan telefonun diğer bölümü için ayrı bir kamera varmış gibi görünüyor.

Görselde ayrıca katlandığında telefonun arkasına yerleştirilebilen ve insanların içerikleri eller serbest bir şekilde izleyebilmelerini sağlayan manyetik bir destek ayağı da görülüyor. Windows Central, Microsoft'un telefonu açmanın bir yolu olarak ikiye katlanabilecek bir güç düğmesi koymayı planladığını belirtiyor.

Görünüşe göre, PC ve Android donanım ürünlerindeki kesintiler nedeniyle şirketten uzun bir süre Android telefon görmeyeceğiz. Bu patent başvurusu bize Microsoft'un Android telefon çalışmalarının geleceğinin ne olabileceğine dair küçük bir göz atma imkanı veriyor.