iPod hırsızlarına özel polis taktiği...

Her geçen gün artan iPod hırsızlıklarını engellemek için sıra dışı yöntemlere baş vuruluyor...

Hırsızlar yandı!

En popüler MP3 çalarlardan biri olan iPod her zaman sahibine mutluluk getirmiyor. Özellikle ABD'de son dönem artan iPod hırsızlıkları yüzünden artık kullanıcılar sokaklarda yürürken iPod'larını gizleme ihtiyacı duyuyorlar. Polis artan iPod hırsızlıklarına karşı sıradan gaspla mücadele yöntemleri uygulamak yerine özel önlemler almaya karar verdi.

ABD'de popüler bir ilan sitesi olan Craiglist üzerinden avlarını bulan iPod hırsız çetelerini polis artık kılık değiştirerek yakalıyor. Bunun son örneği ise geçtiğimiz günlerde yaşandı. Satılık iPod ilanı veren polis, ilana cevap veren bir alıcı ile alıcının verdiği adreste buluştu. Kılık değiştiren bayan polis alıcıya iPod'a gösterdikten hemen sonra alıcı kılığındaki hırsız, satıcı kılığındaki polisin iPod'unu alıp kaçmaya başladı. Fakat daha 10 metre gidemeden köşe başında ekleyen polisler tarafından kıskıvrak yakalandı.

Polis suçlulara karşı aldığı bu önlem ile iPod hırsızlıklarını azaltmayı hedefliyor. Polisin aldığı diğer bir önlem ise tehlikeli sokaklara iPod hırsızlığına dair uyarı levhaları asmak.

Okuyucu Yorumları