iPhone'ların pil ömrünü uzatmanın en pratik yolu

Apple, iPhone 16 modellerinin pil ömürlerinin ne kadar olduğunu açıkladı. Peki bu süreleri daha yukarı çekme şansımız var mı? Sadece basit bir ayarla bunu yapabilirsiniz...

iPhone'ların pil ömrünü uzatmanın en pratik yolu

iPhone 16'lar kullanıcılara ulaşmaya başlıyor. Ama iPhone'ların en büyük sıkıntılarından biri olan piller, yakında iPhone 16 kullanıcılarının da canını sıkacak. Peki bu durumu iyileştirmek mümkün mü?

Apple telefonların içine daha büyük piller yerleştirdiğini söyledi, ancak herhangi bir ayrıntı vermedi. Cihazlar kullanıcılara ulaştığında ve testler yapıldığında iPhone 16 pillerinin tam performansı ortaya çıkacak. Ancak hangi iPhone'u kullanıyor olursanız olun, pil performansı konusunda en büyük yardımcının Always-On ekran özelliğini kapatmak olduğu bir gerçek. Tabi eğer elinizdeki iPhone'da bu özellik varsa...

Apple'ın iki yıl önce tanıttığı Always-On ekran özelliğini kapatırsanız iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max pil ömrünün çok daha iyi olabileceği söylenebilir. Önceki iPhone modellerinde de bu formül işe yaramıştı.

Peki, iPhone 16'nın kullanım süreleri ne kadar olacak? Apple bu konuda bilgileri yayınladı.

Video oynatma

iPhone 16 Pro Max - 33 saat
iPhone 16 Pro - 27 saat
iPhone 16 Plus - 27 saat
iPhone 16 - 22 saat

Video oynatma (akışlı)

iPhone 16 Pro Max - 29 saat
iPhone 16 Pro - 22 saat
iPhone 16 Plus - 24 saat
iPhone 16 - 18 saat

Ses oynatma

iPhone 16 Pro Max - 105 saat
iPhone 16 Pro - 85 saat
iPhone 16 Plus - 100 saat
iPhone 16 - 80 saat

iPhone 16 pil performansı nasıl iyileştirilebilir?

Şu anda iPhone 16 hakkında bildiğimiz pil performansları bunlardan ibaret ancak Apple telefonlarının pillerinin zaman içinde hızla zayıfladığı gerçeğini yıllar içinde acı deneyimlerle öğrendik. Dolayısıyla iPhone 16 kullanıcılarına, cihazı ilk günden itibaren pile özen göstererek kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bunun için de şu 3 konuya dikkat etmeniz faydalı olabilir:

1. Always-On açık ekran özelliğini kapatın.

2. Telefonunuzun şarjının %20-25 altına düşmesine izin vermeden şarj edin.

3. Kullanmadığınız zamanlarda Bluetooth'u kapatmaya özen gösterin, mümkünse kablolu kulaklık kullanın.