iPhone'lar, iPhone 16 ile nihayet gerçek hızlı şarja kavuşuyor

Apple nihayet iPhone 16 Pro şarj hızını günümüz standartlarına taşımaya karar verdi. Telefonunuz saatlerce şarj olmayı bekliyorsa, bu kabusunuz yakında bitebilir.

iPhone'lar, iPhone 16 ile nihayet gerçek hızlı şarja kavuşuyor

Yıllarca 20W maksimum şarj gücü sunan Apple, bu hızı kablolu bağlantıda 40W'a ve MagSafe kullanarak 20W'a çıkarmak istiyor.

Şu anda, 13 ila 15 arasındaki tüm iPhone modelleri 20W şarj adaptörüyle yaklaşık 30 dakikada %50 şarj olabiliyor. Şimdiyse, Apple'ın iPhone 16 Pro için artan pil kapasitesini daha iyi şarj hızlarıyla telafi etmek istediği anlaşılıyor.

Aslında şimdilik kullanıcıların yeni telefonları ne kadar hızlı şarj edebilecekleri belli değil. Apple, iPhone'un pil ömrünü artırmaya yardımcı olacak birçok yeni özellik eklemiş olsa da pil şarj süresi henüz kesinlik kazanmadı.

Örneğin iOS 18 geldiğinde, iPhone 15 modelleri, ne kadar şarj edilebilecekleri konusunda ayrıntılı kontrol sunacak ve bu da uzun vadede pil ömrünü artıracak.

Yeni iPhone 16 pilleri ne kadar olacak?

Bu rapor, 16 Plus hariç iPhone 16 modellerinin daha büyük pil kapasitelerine sahip olacağı yönündeki diğer söylentileri de doğruluyor.

Yeni üretilecek cihazlarda pil kapasitelerinin şöyle olması bekleniyor:

  • iPhone 16: 3,561mAh
  • iPhone 16 Plus: 4.006mAh
  • iPhone 16 Pro: 3.355mAh
  • iPhone 16 Pro Max: 4,676mAh

Apple'ın soğutmayı iyileştirmek için telefonlara grafen tabanlı termal bir sistem ekleyerek yeni nesil iPhone'larda pil ömrünü artıracağı da düşünülüyor. Elbette artan pil kapasitesi ve iyileştirilen soğutma sayesinde, hızlı şarj etme seçeneğinin de gündeme geleceği şaşırtıcı değil.