iPhone uygulamalarında yolsuzluk iddiası

iPhone uygulamalarına yakışmayacak bir sahtekarlık gün yüzüne çıktı. İşte güvenin yıkıldığı yer!

Parayla saadet oluyormuş...

iPhone'u bu kadar popüler yapan özelliklerinin başında, telefon için geliştirilmiş özel uygulamalar geliyor. Apple'ın önemli gelir kaynaklarından biri olan iPhone, aynı zamanda pek çok yazılım geliştirici için de son derece ciddi bir kazanç kapısı. Beğenilen ufak bir uygulama kısa sürede on binlerce kullanıcı tarafından satın alınıyor ve bir anda sahibine ufak bir servet kazandırıyor. Bunun farkında olan uygulama satış siteleri, öne çıkmak isteyen uygulamaların sahiplerine "alternatif" bir yöntem sunuyor.

AppCraver adlı en önemli iPhone uygulama sitelerinden biri, uygulama yazarlarına parası karşılığında olumlu yorum satıyor. Üstelik "uzman yorumları" olarak adlandırılan bu ücretli incelemelerin fiyatı da ucuz değil; tam 50 dolar (yaklaşık 80 TL). AppCraver sadece e-posta yazışmalarında verdiği bu bilgi içerisinde şu satırlara da yer veriyor; "Eğer yazılım yorumlar olumsuz olursa, paranızı iade ediyoruz ve bu yorumları yayınlamıyoruz".

Bu haberin duyulmasının üzerine ünlü Worms serisini iPhone için de geliştiren yapımcısı Team 17, uygulama geliştiricilerine AppCraver'ı boykot etme çağrısında bulundu. Apple'ın da iPhone uygulamalarına olan güveni sarsabilecek AppCraver'a karşı tepki göstereceği tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları