iPhone uygulamalarında yeni dönem...

Apple, iPhone ve iPod'u yakından ilgilendiren bir karara imza attı; yılların inadı sonunda kırıldı.

Apple tabuyu yıktı!

iPhone ve iPod touch sahiplerinin iTunes'tan kaçması çok zor. Fakat Apple, şimdiye kadar sadece iTunes'ta bulunan bazı özellikleri internete yönlendirme eğiliminde. En son örnek: Web tarayıcıda uygulama ön izleme özelliği.

Şimdiye kadar iPhone uygulaması arayanlar eninde sonunda kendini iTunes'ta buluyordu. Sebep: Direkt link verilmiş bir uygulamaya tıklandığında otomatikman Apple'ın multimedya merkezi açılıyordu. Ancak bundan sonra AppStore ön izleme arayüzü ortaya çıkıyordu.

Uygulamaları daha hızlı bulmak
Artık bu dolambaca gerek kalmıyor; zira Apple, uygulamaları için bir tarayıcı ön izleme fonksiyonu geliştirdi. Bir uygulama linkine tıklanıldığında tanımlama, ekran görüntüleri ve kullanıcı değerlendirmelerinin bulunduğu bir web sitesi açılıyor. Ne yazık ki satın alma imkânı sunulmuyor; bu iş için yine iTunes veya direkt iPhone'a erişmeniz gerekiyor.

Bilgisayarda iTunes kurulu ise web sitesine paralel olarak bir uyar penceresi de açılıyor. Bu pencerede direkt iTunes'un açılıp açılmaması gerektiğini ayarlayabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları