iPhone'un "suyu çıktı!"

iPhone hakkında çok fazla garip şikayet görmüş olabilirsiniz, ama bu kadının iddiaları "biraz sulu"

iPhone'un "suyu çıktı!"

San Francisco'da Charlene Gallion, Apple'ı dava ediyor. iPhone 3G satın alan bayanın iddiasına göre firma; suya düşmediği halde, "sıvıya daldırılma göstergesi" iPhone'un suyun içerisine daldırıldığını gösterdiği için iPhone'u garanti kapsamından çıkarmış.

Gallion'ın 2008'de aldığı ilk iPhone 3G'si 6 ay sonra bozuldu. Satın aldığı yere giden Gallion'a müşteri yetkilisi "sıvıya daldırılma göstergesi"nin çalıştığını ve iPhone'un aşırı derecede sıvıya maruz kaldığını belirtti. Bir yıl dolmamasına rağmen garantinin dışına çıktığını belirten müşteri yetkilisi Gallion'a telefona değiştirmesi halinde indirim uygulayabileceğini söyledi.

Telefonunu değiştiren davacı bayanın ikinci telefonu da aynı sebepten dolayı bozuldu. Satın aldığı mağazaya tekrar giden Gallion'ın iPhone'unun sorunu aynıydı. Üçüncü bir iPhone 3G'yle oradan ayrılan bayanın telefonunun başına tekrar aynı olay gelince bunu mahkemeye taşımaya karar verdi.

Davacının ileri sürdüğü iddia "göstergenin" soğuk hava ve nem ile de aktif hala gelebildiği. Apple davada, sahtekarlık ve adil olmayan ticari uygulamayla suçlanıyor.

Okuyucu Yorumları