Son iPhone SE 4 söylentisi, iPhone 15 almayı düşünenlerin kafasını karıştıracak cinsten

Söylentilere göre iPhone SE 4, iPhone 14 kasasını temel alarak OLED ekran kullanacak. Ayrıca bir sızıntı kaynağına göre, telefonda Face ID, USB-C bağlantısı, iPhone 15 Pro'nun Eylem düğmesi ve bir adet arkaya bakan kamera bulunacak.

iPhone SE 4 söylentisi, iPhone 15 alacakları üzebilir

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro Max'in çıkmasına az kaldı ve iPhone 15 şimdiden iPhone 14 yerine alınabilecek çok daha iyi bir cihaz gibi görünüyor. Özellikle de daha pahalı Pro ve Pro Max sürümlerine daha fazla para harcamaya hazır değilseniz... Ancak Apple'ın iPhone 14'ü temel alan yeni bir iPhone SE 4 ile de karşımıza çıkacağı konuşuluyor. Ancak mağazalara ne zaman ulaşacağına bağlı olarak, böyle bir telefon bazı iPhone 15 alıcılarını üzebilir.

Temmuz ayının başlarında iPhone SE 4 hakkında çıkan söylentiler, Apple'ın telefon için OLED ekran tedariğinde sıkıntı yaşaması nedeniyle telefonun 2025 yılında piyasaya sürülebileceğini söylüyordu.

Bu zaten yeni nesil iPhone SE modeli için heyecan verici bir gelişmeydi. LCD yerine OLED ekranların kullanılması, Apple'ın tüm iPhone modellerinin OLED panellere sahip olacağı anlamına geliyor. Ayrıca, iPhone 14 tasarımının iPhone SE 4 için temel olarak kullanılması oldukça iyi bir yaklaşım. Önceki söylentiler iPhone 11 kasasının iPhone SE 4 için kullanılacağını söylüyordu.

iPhone 14 tasarımı, 2020 iPhone 12 tasarımının farklı bir versiyonu. iPhone 11 ise Apple'ın 2017 yılında tanıttığı eski iPhone X tasarımının varyasyonu.

Ağustos ortasına geldiğimizde, Unknownz21 adlı sızıntı kaynağı iPhone SE 4'ün bir iPhone 14 varyasyonu olacağı iddialarını tekrarladı.

Sızıntıyı yapan kişi, iPhone SE 4'ün iPhone 14'e benzeyeceğini, ancak tam olarak aynı telefon olmayacağını söyledi. Ayrıca, çentik tasarımının, kameraların ve başka bir gizemli özelliğin iPhone SE 4'ü temel iPhone 15'ten farklılaştıracağını söyledi.

Unknownz21 birkaç gün sonra bu tweet'i genişleterek sözde iPhone SE 4 özelliklerini listeledi. Görünüşe göre telefonda Face ID, USB-C bağlantısı, iPhone 15 Pro'nun Eylem düğmesi ve bir adet arkaya bakan kamera bulunacak.

Eğer bu iddialar doğruysa, iPhone SE 4 çok iyi bir telefon olacak.

Peki iPhone SE 4 neden iPhone 15 alıcılarını üzebilir?

Apple 2024'ün başlarında piyasaya sürebilirse, iPhone 15'e göre büyük bir avantajı olacak: Eylem düğmesi. Ancak, sadece bir kamerası olacak.

Eğer iPhone SE 4 2025 yılına kadar piyasaya sürülmezse, bu tamamen başka bir mesele. O zamana kadar, tüm iPhone 16 modellerinin Eylem düğmelerine sahip olmasını bekleyebiliriz.

iPhone SE 4'ün 2025 yılında güçlü A17 Bionic çipe sahip olması da muhtemel görünüyor. Bu işlemci şu anda iPhone 15 Pro modelleri için ayrılmış durumda. Ancak önümüzdeki yıl Apple'ın daha ucuz iPhone 16 modellerine güç vermesi bekleniyor.