iPhone SE 4, önemli bir zamla birlikte gelebilir

Apple, iPhone 16'nın ardından iPhone SE'yi de güncelleyecek gibi görünüyor. Ama iPhone SE 4, yanında önemli bir de fiyat artışı getirebilir.

iPhone SE 4, önemli bir zamla birlikte gelebilir

iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max piyasaya çıktı. Ancak Apple'da bu yıl piyasaya çıkacak bir telefon hazırlığı daha olabilir.

Apple, iPhone SE modeli için de bir güncelleme yapmayı planlıyor. Ancak yeni sızıntılar bir yenilemenin beraberinde önemli bir fiyat artışı getirebileceğini öne sürüyor. Phone Arena'ya göre dördüncü nesil iPhone SE'nin ABD'de 499 dolara satılabileceği düşünülüyor. Bu da mevcut 429 dolarlık mevcut fiyata 70 dolar zam anlamına geliyor.

Ancak, telefon güncellenirken sadece donanımı değil, yeteneklerinin de zenginleştirilmesi bekleniyor. Bu özelliklerin başında Apple Intelligence desteği geliyor. Zam görmesine rağmen, iPhone SE 4, Apple'ın tüm ürün serisinde Apple Intelligence kullanabilen en ucuz giriş noktası olacak.

Aksiyon Düğmesi ne olacak?

Elbette telefon Apple Intelligence'ı çalıştıracaksa, cihazın minimum A17 Pro veya A18 yonga seti ve 8 GB RAM ile piyasaya çıkması da gerekiyor. Ama iPhone 16 ile arasında bir fark kalması için Apple'ın iPhone 16'da kullandığı Aksiyon Düğmesi'ni iPhone SE'de kullanmasını beklemiyoruz. Yoksa iPhone SE ile iPhone 16 arasında bir fark kalmayacak, haliyle kimse 120 bin liralık iPhone 16'yı alıp Aksiyon Düğmesi'ne basmak için sıraya girmek istemeyecek.

Bu arada Apple Intelligence 2025 başında piyasaya çıkacak ancak iPhone SE'nin yeni yılı beklemeden, Noel tatili ve hediye furyasına yetiştirilmesi de olası görünüyor. Apple mağazaları önünde geceden sıraya girmek isterseniz, kalın bir mont ve atkıyı da şimdiden hazırda bulundurun.