iPhone SE 4 ile birlikte, iPhone'lar için bir dönem de tamamen kapanacak

iPhone SE 4'ün tanıtılması ile birlikte, Apple ve iPhone'lar için bir dönem de tamamen kapanacak gibi görünüyor. Bu gelişme, Apple'ın iş ortakları açısında oldukça önemli değişimlerin yaşanacağı anlamına geliyor.

iPhone SE 4 ile birlikte, iPhone'lar için bir dönem de tamamen kapanacak

Gözler iPhone 16 serisine çevrilmiş olsa da, Apple’ın sıradaki SE telefonu iPhone SE 4 hakkında çok sayıda sızıntı ortaya çıkmaya devam ediyor. Son sızıntı ise, iPhone SE 4’ün LG Display tarafından tedarik edilecek OLED ekrana sahip ilk SE modeli olacağını iddia ediyor.

Nikkei Asia’nın yeni haberine göre Apple, yeni SE modeli ile birlikte iPhone’larda LCD ekran kullanmayı tamamen durduracak. Bu da, iPhone ekranları için iki Japon LCD ekran paneli tedarikçisi Japan Display (JDI) ve Sharp ile çalışmayı bırakacağı anlamına geliyor.

Apple, 2017’de iPhone X ile beraber OLED ekranların piyasaya sürülmesinden bu yana üst seviye telefonlarında LCD ekranları kademeli olarak OLED panellerle değiştirdi. Japan Display (JDI) ve Sharp, yaklaşık on yıl önce iPhone ekranlarının toplam üretiminin %70’ni üstleniyordu. Apple’ın OLED panellere geçmeye başlamasıyla beraber bu oran hızlı bir şekilde düştü ve önümüzdeki yılın iPhone SE 4 modelinin de OLED ekrana geçiş yapacağına yönelik dair söylentilerle beraber, Apple’ın artık iki Japon ekran tedarikçisiyle bu iş ortaklığını sonlandıracağı tahmin ediliyor.

Bildirilene göre, akıllı telefonlar için OLED ekranların seri üretimini gerçekleştirmeyen Japan Display (JDI) ve Sharp, iPhone SE 3 için LCD’ler sağlamaya devam edecek. Apple iPhone SE 4’e geçtiğinde ise, iPhone tedarik zincirinden çıkacaklar.

Ayrıca, Apple’ın 2025’te piyasaya sürülmesi beklenen iPhone SE 4 için Çinli BOE Technology Group ve LG Display’den OLED ekran siparişleri vermeye başladığı da bildiriliyor. iPhone SE 4’ün iPhone 14 benzeri bir tasarıma sahip olacağı düşünüldüğü için, iPhone 13 ve 14 ile aynı ekranları kullanması bekleniyor.

Kısa bir süre önce ortaya çıkan bir diğer söylenti de, iPhone SE 4’ün Apple Intelligence özelliklerine sahip olacağını ve bu yüzden iPhone 15'ten daha güçlü olacağını belirtiyordu. iPhone SE 4’ün tek kameraya, 6.1 inç OLED ekrana, Face ID özelliğine, USB-C portu ve ön/arka tarafı cam olan 7000 serisi alüminyumdan yapılmış bir kasaya sahip olması bekleniyor.