iPhone 6S'de likit metal kullanılabilir

iPhone 6 tanıtılmadan önce çok sık dile getirilen iddia, şimdi iPhone 6S için yine gündemde!

Yine aynı iddia!

Neredeyse bir şehir efsanesine dönüşen likit metal telefonlar için birçok dedikodu üretilmiş olsa da, iPhone 6 için bu dedikodular çok sık dile getirilmiş olsa da, henüz daha bir örneğini görmüş değiliz. Apple'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir hamle konunun tekrar gündeme gelmesinine neden oldu.

Bilindiği üzere Apple, Liquidmetal Technologies Inc. ile yaptığı anlaşmayla birlikte bir süredir likit metal kullanım hakkını elinde bulunduruyordu. Hatta şirket likit metali ilk olarak iPhone 3G SIM kart çıkarma aparatında kullanmıştı.

Apple geçtiğimiz günlerde bu eşsiz metal alaşımın kullanma hakkıyla ilgili anlaşmayı 5 Şubat 2016 yılına kadar uzattı. Bu hamle şirketin likit metal üzerine bazı yeni planları olduğunu ortaya koymuş oldu.

iPhone 6S için 7000 serisi alüminyum kullanılacağı ön görülüyordu fakat artık yeni nesil iPhone telefonlarda likit metal kullanılması da beklenebilir. Likit metal isimli alaşımlar son derece sağlam ve dayanıklı olmasının yanı sıra oldukça hafif ve esnek bir yapıya sahip olmasıyla biliniyor.

Okuyucu Yorumları