iPhone 6'nın çıkış tarihi ve fazlası!

iPhone 6 ne zaman çıkacak, hangi yeniliklerle gelecek? İşte şimdiye kadar konuşulanlar!

iPhone 6 hakkında bilinenler!

Apple'ın önümüzdeki aylarda tanıtacağı iPhone 6, neye benzeyecek, hangi yeni teknolojilerle gelecek? Apple'ın safir cam ekran üzerinde çalıştığı, 4.7 ve 5.7 inç'lik iki farklı iPhone piyasaya süreceğine dair söylentiler var.

4.7 inç'lik model Eylül'de gelebilir

Nikkei.com'un raporuna göre 4.7 inç'lik iPhone, Eylül ayında tanıtılacak. 5.7 inç'lik model ise daha sonra piyasaya sürülebilir. Wall Street Journal ve başka kaynaklar, iPhone'un iki farklı ekran boyutuyla karşımıza çıkacağını "doğruluyorlar".

Boş iPhone gövdeleri

iPhone 6'ya ait olduğu düşünülen boş telefon gövdeleri, ilk olarak Çince blog 86digi.com ve macitynet.it web sitesinde ortaya çıktı. Bu sızıntılara göre iPhone hem daha uzun, hem de daha ince bir şekil almıştı.

Safir cam

iPhone 5S'in kamerasının parmak izi sensörünün üzerinde çiziğe karşı çok dayanıklı olan safir cam kullanılıyor. Apple'ın yaklaşık bir sene önceki patent başvuruları ise firmanın safiri tüm telefonunda kullanmayı düşündüğünü gösteriyor. ibtimes.com'un haberine göre Apple, bir teknoloji firmasına toplu safir cam yüzeyi üretmesi için 400 milyon euro ödemede bulundu.

iPhone 6'nın kamerası, tasarımı ve A8 işlemci

iPhone 6'nın kamerası, tasarımı ve A8 işlemci

Kameradan ilk detaylar

Weibo'dan Çinli bir analiste göre iPhone 6, yerden tasarruf için optik görsel dengeleme işlevine yer vermeyecek. Piksel boyutunun 1.5 mikrondan 1.75 mikrona genişlemesi bekleniyor, bunun anlamıysa kameranın daha fazla ışık yakalayacağı ve resim kalitesinin yükseleceği.

Apple'ın megapiksel yarışından uzak durarak, yine 8 megapiksellik bir kameraya yer vermesi bekleniyor. Ancak yeni sensörün fotoğraf kalitesi, bir önceki iPhone'dan daha iyi olacak.

iPhone 6'nın tasarımı

Japonca web sitesi Macotakara.jp'ye göre iPhone 6, yuvarlak kenarlara, alüminyum gövdeye, ön ve arkada cam yüzeylere sahip olacak. Siteye göre telefonun gövdesi de kavisli olacak.

Sitenin bir başka iddiası ise yeni iPhone'un 4.7 ve 5.7 inç'lik iki farklı model olarak ortaya çıkacağı. İddiaya göre Apple, iPhone 6'da iPhone 5C'nin tasarımını örnek alacak ancak kasada plastik yerine metale yer verecek.

Apple A8: Yeni işlemci hakkında ilk bilgiler

Digitimes'a göre iPhone 6, ilk kez Apple tarafından geliştirilen bir LTE çipiyle gelecek. Apple, LTE çiplerini şimdiye kadar Qualcomm'dan sağlıyordu. Ancak bu rapor, Şubat ayında ortaya çıkan dedikoduyla çelişiyor. Fuzzilla'nın iddiasına göre Apple A8, entegre LTE özelliğine sahip olmayacak, Qualcomm'un LTE modemine ayrı olarak yer verecekti.

Okuyucu Yorumları