iPhone 4S, Android'leri bu alanda ezdi geçti!

iPhone 4S, hız testlerinde Android'li cepleri bu alanda adeta ezdi ve geçti...

iPhone 4S ezdi geçti!

iPhone 4S'in resmen duyurulmasının ardından telefonla yapılan hız testlerine bir yenisi eklendi. iPhone 4S, bilindiği gibi iPad 2'de de bulunan A5 çipini taşıyor (ancak underclock edilmiş bulunuyor) ve Apple'a göre iki kat daha fazla işlemci gücü, yedi kata kadar daha fazla grafik performansı sağlıyor.

PC Magazine'in iPhone 4S üzerinde bir seri hız testi ise yeni cebin şimdiye kadarki en hızlı iPhone olduğunu ve web taramada en hızlı cep olduğunu ortaya çıkarmış.

Sistem performansı testi GeekBench'de iOS 5'li iPhone 4 383 puan alırken, iPhone 4S 617 puan alıyor. Grafik testi GLBenchmark 2.1 Egypt High'da ise fark daha büyük. iPhone 4S, iPhone 4'ü yüzde 500'den daha büyük bir farkla geçiyor.

iPhone 3GS'in grafik puanının iPhone 4'den daha yüksek olmasının nedeni ise, cihazın ekran çözünürlüğün önemli ölçüde daha düşük olması. Göze çarpan diğer ilginç bir nokta ise, iOS 5'li iPhone 3GS'in iOS 4'lü iPhone 4'e göre daha iyi web'de gezinme performansı veriyor olması.

Ve iPhone 4S, Android ceplerle karşı karşıya

Ve iPhone 4S, Android ceplerle karşı karşıya
iPhone ve Android - web performansı testleri (Kaynak: PC Magazine)

PC Magazine'in testinde Android ceplerle karşılaştırılan iPhone 4S'in web'de gezinmede hepsinden iyi olduğu ortaya çıkmış. Ancak bu hız testleri ile gerçek hayattaki performans farklı olabilir.

Samsung Galaxy Tab 8.9 gibi Honeycomb tabletler ise iPhone 4S ile benzer test sonuçları vermiş. Galaxy Tab'in Galaxy S II'ye benzer donanım özellikleri olduğunu düşündüğümüzde, Honeycomb'un Gingerbread'e göre web'de gezinmek için daha çok optimize edildiğini söylemek mümkün.

Google'ın tabletler ve akıllı cepler için önümüzdeki hafta ortaya çıkaracağı yeni Android sürümü Ice Cream Sandwich, büyük ihtimalle web performansı optimizasyonlarıyla gelecek. Ancak yeni Android'i şu anki ceplerde görene dek iPhone 4S bu alanda hükmedecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları