iPhone 18'in gerçek kazananı Samsung olabilir

Daha iPhone 16 piyasaya çıkmadı ama iPhone 18 hakkındaki sızıntılar ortaya çıkmaya başladı. Üstelik iPhone 18 kamerası hakkında öyle bir detay var ki, çarşı pazar çok karışabilir.

iPhone 18'in gerçek kazananı Samsung olabilir

iPhone 16'nın çıkışına az bir süre kaldı. Ve tabi her zaman olduğu gibi, iPhone 17 hakkındaki bilgiler de ufak ufak ortaya çıkmaya başlıyor. Ancak 2026'da görmeyi beklediğimiz iPhone 18'in tedarik anlaşmaları için görüşmelerin başladığından çoğumuzun haberi yok. Bu görüşmeler içinden sızan bir veri ise çok önemli.

Sızıntıya göre iPhone 18'de Apple'ın, kamera sensörleri için Sony yerine Samsung'la anlaşabileceği anlaşılıyor. Ming-Chi Kuo'nun X'te yazdığına göre Apple, iPhone 18'de Samsung tarafından üretilen 1/2.6 inçlik, 48MP ultra geniş CMOS görüntü sensörünü kullanmak istiyor.

Eğer bu sızıntı doğru çıkarsa, Samsung, iPhone için kamera sensörü üretiminde yıllardır süregelen Sony tekelini kıracak gibi görünüyor. Bu da elbette Sony için çok can sıkıcı bir durum.

Bunun yanı sıra, başka bir sızıntıda iPhone'ların 2027'ye kadarki yol haritası da ortaya çıkmıştı. Bu yol haritasına göre de iPhone için bazı ekran planları da yer alıyor. Daha önce, iPhone 17'nin panel altında Face ID özelliğine sahip olacağını söylemişti. Ancak bu teknoloji yine ertelenmiş gibi görünüyor. Onu, iPhone 17 yerine 2026'da çıkacak iPhone 18 Pro'da göreceğiz.

iPhone yol haritası

Apple, iPhone 15'ten beri bu teknolojinin üzerinde çalışıyor ancak görünen o ki hala onu müşteri karşısına çıkarmaya hazır görmüyor. Apple yol haritasına göre, ön panel yol haritası şöyle olacak:

iPhone Pro:

2024: Hap şekli
2025: Hap şekli
2026: Panel altı FaceID + delik
2027: Panel altı FaceID + panel altı kamera

Standart iPhone:

2024: AOD ve ProMotion olmadan hap şekli
2025: AOD ve ProMotion ile hap şekli
2026: AOD ve ProMotion ile hap şekli
2027: Panel altı Face ID + AOD ve ProMotion ile delik