iPhone 17 Slim'in ismi, iPhone 17 Slim olmayabilir

Apple'ın iPhone 17 serisine ekleyeceği düşünülen ince iPhone modeli iPhone 17 Slim'in adı, iPhone 17 Slim olmayacak gibi görünüyor. Düşünülen isim ise, aslında kimse için yabancı değil.

iPhone 17 Slim'in ismi, iPhone 17 Slim olmayabilir

iPhone 16 serisi neredeyse piyasaya çıkacak ancak şimdiden iPhone 17 hakkında sızıntılar başladı. 2025 sonunda piyasaya çıkacağı tahmin edilen iPhone 17 için bir de "Slim" versiyonu tasarlanıyor olabilir.

YouTube kanalı fpt. tarafından ortaya atılan yeni bir iddia, daha önce birkaç kaynak tarafından sızdırılan ince iPhone modelinin isminin "Slim" değil iPhone 17 Air olarak tanımlanması bekleniyor.

Apple'ın halihazırda temel iPad'ler ile Pro modelleri arasında yer alan ve daha ince bir seçenek olarak konumlandırılan bir iPad Air serisine sahip olması nedeniyle bu isim mantıklı. Her ne kadar iPad Air artık fiziken çok da ince olmasa da, sonuçta Apple'ın ince cihazlarını konumlandırdığı bir markası var. MacBook Air de benzer şekilde ince bir cihaz olarak konumlandırılmıştı.

5 mm'lik ince iPhone

Sızıntıya göre, iPhone 17 Air çerçevesinde Pro modellerinden daha az titanyum kullanılabilir. Ayrıca bu modelde, 2025'in en iyi yonga seti de kullanılamayabilir. Dolayısıyla Air edisyonunda A19 Pro yerine bir A19 yonga seti kullanılması bekleniyor.

Bununla birlikte, iPhone 17 Air yaklaşık 5 mm kalınlığında olabilir. Referans olarak karşılaştırmak isterseniz, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus 7,8 mm kalınlığında ve iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max 8,3 mm kalınlığında cihazlar. Dolayısıyla, iPhone 17 Air bir hayli ince bir telefon olacak gibi görünüyor.