iPhone 17 Slim için yeni bir iddia daha

Apple, iPhone 16'yı henüz piyasaya sürdü ama 2025'in iPhone'u için çalışmaları da başladı. Medyaya sızan bir bilgiye göre şirket, iPhone 17 Slim modelinin ekran panelleri için sürpriz bir üreticiyle pazarlık masasına oturdu.

iPhone 17 Slim için yeni bir iddia daha

Apple'ın iPhone 16 serisi piyasaya yeni çıkmış olsa da, bir sonraki nesil iPhone 17 serisine dair söylentiler de piyasada dolaşmaya başladı. Ve buna, uzun zamandır söylentilere dahil olan iPhone 17 Slim modeli de dahil.

iPhone 17 Slim'in Apple'ın gelecek yılki ürünlerinden biri olacağı ve standart modellerle Pro iPhone'lar arasında yer alması bekleniyor. Samsung Display ve LG, Apple'ın birincil ekran tedarikçileri olarak konumlarını sağlamlaştırdılar ve iPhone 17 serisiyle de Apple'a ekran sağlamaya devam etmeleri bekleniyor. Ancak iPhone 17 Slim için Apple, daha az bilinen bir Tayvanlı OLED üreticisi olan Novatek'e yönelebilir.

Daha ince telefonların önü mü açılıyor?

Digitimes'ın bir raporuna göre Novatek, 2025'in 2. çeyreğinde OLED TDDI panellerinin seri üretimine başlama planlarını duyurdu. Dokunmatik ve Ekran Sürücüsü Entegrasyonu anlamına gelen TDDI, ekran kalınlığının azaltılmasına önemli ölçüde katkıda bulunabilir. Bu, Apple'ın iPhone 17 Slim vizyonuyla örtüşüyor ve potansiyel olarak daha şık bir cihaz için yolu açıyor.

Üstelik üçüncü bir tedarik firmasıyla çalışmak Apple'ın Samsung ve LG ekranlarına bağımlılığını da azaltacaktır.