iPhone 17 Slim hakkında hayal kırıklığı yaratan iddia

Apple'ın iPhone 17 serisine ekleyeceği konuşulan iPhone 17 Slim, özellikle kamerasıyla büyük bir hayal kırıklığı olabilir. Ama konu tasarım olduğunda, işler Apple'ın lehine de dönebilir gibi görünüyor.

iPhone 17 Slim hakkında hayal kırıklığı yaratan iddia

Eylül ayında piyasaya sürülmesi planlanan iPhone 16 serisi hakkındaki söylentiler ve sızıntılar yayılmaya devam ederken, önümüzdeki yılın iPhone 17 modeli hakkında da bazı bilgiler de internete ulaşmaya başladı. Söylentilere göre Apple, iPhone serisindeki Plus modelini kaldırarak, yerine iPhone 17 Slim’i sunacak. Ayrıca, iPhone 17 Slim’in iPhone X’ten bu yana iPhone serisinin en büyük yeniden tasarımı olacağı tahmin ediliyor.

Ancak kısa bir süre önce ortaya çıkan bir sızıntı, iPhone 17 Slim’i piyasaya sürme planlarında aksaklık yaşanabileceğini öneriyor. Apple sızıntıları ve söylentileri konusunda güvenilir bir geçmişe sahip olan analist Ming-Chi Kuo’nun yeni bir raporu, iPhone 17 Slim hakkında daha fazla iddialar sunuyor. Kuo’nun dikkat çektiği iddialardan biri, iPhone 17 Slim’in yalnızca tek bir kameraya sahip olabileceğini öneriyor. iPhone 17’nin ise çift kamera düzenine ve Pro modellerinin üçlü kamera düzenine sahip olması bekleniyor. İddiaya göre iPhone 17 Slim’in tek kamerası geniş açılı bir kamera olacak ancak kamera hakkında ne yazık ki başka bir bilgi bulunmuyor.

Ayrıca iPhone 17 Slim’in titanyum içeren, ancak mevcut iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max’e göre daha düşük bir titanyum yüzdesine sahip bir telefon olması da bekleniyor. Kuo’nun iPhone 17 Slim hakkında paylaştığı diğer bilgilerin arasında, yaklaşık 2740x1260 çözünürlüğünde 6,6 inçlik bir ekran, A19 işlemci, mevcut iPhone’dakilere benzer bir Dinamik Ada (Dynamic Island) ve Apple’ın kendi geliştirdiği 5G çipi yer alıyor.