iPhone 17 Slim, başka bahara kalmış olabilir

Malzeme kalitesinde yaşanan sorunlar, iPhone 17 serisi ile birlikte gelmesi beklenen Slim modelinin başka bahara kalmasına yol açmış olabileceği iddia ediliyor.

iPhone 17 Slim, başka bahara kalmış olabilir

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun yeni haberi, Apple’ın iPhone 17 planlarında küçük bir tasarım değişikliği olduğunu bildiriyor. iPhone 17 serisinin 2025’e kadar çıkması planlanmasa da, bir süredir ince bir iPhone 17 Slim modeli hakkında söylentiler internette dolanıyordu.

Kuo’nun söylediğine göre Apple’ın iPhone 17’sinin mantık panosunda reçine kaplı bakır (RCC) malzeme yer almayacak. Kuo ilk olarak Apple’ın RCC’ye olan ilgisini geçtiğimiz yılın sonlarında bildirmişti. RCC kullanmak, anakartın genel kalınlığını önemli bir ölçüde azaltabildiği için faydalı bir değişiklik olacaktır. Telefonun içinde kazanılan bu alan, daha büyük bir pil modülü gibi başka özelliklerin geliştirilmesini sağlayabilir.

Ancak Apple, RCC kullanan prototip cihazları test etmeye başladığında, malzemenin Apple'ın ürün kalitesine yönelik katı kriterlerini geçecek kadar dayanıklı olmadığını buldu. Bildirilene göre bu prototipler, testler sırasında malzeme düşme testlerine dayanamayacak kadar kırılgandı.

Kuo’nun X üzerinde yaptığı paylaşıma göre “Apple’ın yüksek kalite gereksinimlerini karşılayamaması nedeniyle, 2025’teki yeni iPhone 17, PCB anakart malzemesi olarak RCC’yi kullanmayacak.” Bu da iPhone 17 Slim'in başka bahara kalabileceğini düşündürüyor.

Ancak Apple’ın RCC araştırmalarını sonlandırmaya veya devam etmeye karar vermesi hakkında bir gösterge bulunmuyor. Apple, ürün kalitesinden taviz vermemek için tasarım planlarından vazgeçmeye yabancı bir şirket değil. Örneğin birkaç yıl önce, Apple’ın yeni nesil iPhone’ları çizilmelere karşı dayanıklı hale getirecek safir ekranlarla donatma planına bir milyar dolardan fazla yatırım yaptığını hatırlayabilirsiniz. Ancak Apple’ın bunun gerçekleşmesine yardımcı olmak için ortaklık kurduğu ve yatırım yaptığı şirket iflas etti. Bu geçici aksaklığa rağmen Apple, iPhone 12 ile birlikte çizilmelere etkileyici derecede karşı dayanıklı olan Ceremic Shield’i tanıttı.

Apple, iPhone'larını geliştirmek için sürekli yeni yollar arıyor. Şirketin pil ömrünü iyileştirmek için de yeni yollar aradığı düşünülürse, RCC’den vazgeçilse bile başka bir yöntem bulmaya uğraşacağı rahatlıkla söylenebilir.