iPhone 16'nın tüm renkleri, YouTube videosu ile bir kez daha sızdı

Yayınlanan yeni bir YouTube videosu, farklı renk seçeneklerine sahip iPhone 16 maketlerini yan yana görmemize imkan tanıyor ve telefonun tasarımını gözler önüne seriyor.

iPhone 16'nın tüm renkleri, YouTube videosu ile bir kez daha sızdı

Apple’ın iPhone 16 serisinin resmi lansmanına yalnızca bir ay kaldı. Ancak resmi lansmanın öncesinde sızıntılar yayılmaya devam ediyor ve YouTube kanalı zollotech, standart iPhone 16 modelinin piyasaya sürüleceği söylenen farklı renk seçeneklerine sahip maketleri yan yana gösteren bir video paylaştı.

Daha önce de iPhone 16 maket birimlerinin görüntüsü internete sızmıştı ve cihazın sahip olacağı iddia edilen farklı renkleri göstermişti. Yeni sızdırılan video da daha önceki sızıntıyı doğruluyor ve bu renklerdeki cihazları her açıdan gösteriyor.

Videoda Pro olmayan iPhone 16 modelleri için canlı ve doygun renkler görülüyor. iPhone 16 maket birimleri mavi, deniz mavisi/yeşil, pembe/gül rengi, siyah ve beyaz renklere sahip. Analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın bu yıl iPhone 16 serisinden sarı renk seçeneğini kaldırabileceğini iddia etmişti ve son sızıntılarda bu rengin görünmediği düşünülürse, ünlü analist bir kez daha haklı çıkmış gibi görünüyor.

Maketlerdeki siyah renk, daha önceki modellere göre daha derin bir tona sahip. Videoda da görülebileceği üzere, bu yılın iPhone 16 ve 16 Plus modellerinin renkli arka cama sahip olması bekleniyor. Videoda, Pro olmayan iPhone’lardaki sessize alma tuşunun yerini alacağı söylenen Eylem düğmesiyle birlikte dikey kamera modülü de görülebiliyor.

Maketlerin sağ tarafında, kamera deklanşör düğmesi görevi göreceği düşünülen özel bir donanım düğmesi de görülüyor. Ancak YouTuber bunun değiştirilmiş bir mmWave anten kesiti olabileceğini de öne sürüyor. Ayrıca tuş yerleşimi de iPhone 15 modeliyle uyumlu görünüyor.