iPhone 16'nın kablosuz şarjı, kablolu şarjdan daha hızlı olacak

Apple iPhone 16 serisinin kablosuz şarj hızlarını öyle bir yükseltti ki, her 4 model de artık kablosuz olarak kablolu şarjdan daha hızlı bir şekilde şarj olabilecek.

iPhone 16'nın kablosuz şarjı, kablolu şarjdan daha hızlı olacak

Bu yıl Apple, Apple Watch Series 10 şarj hızını yükselterek kullanıcıların sadece 30 dakikada %80 kapasiteye ulaşmasını sağladı. Yeni Apple Watch’un sağlık özelliklerine odaklanmasının beklendiği düşünülürse, bunun iyi bir güncelleme olduğu söylenebilir.

Telefon tarafına baktığımızda ise, Apple’ın iPhone 16 serisinde özellikle MagSafe ile çok daha yüksek şarj hızları sunduğu görülüyor. Yeni modelde MagSafe şarjı 15W’dan 25W’a yükseldi. Bu yükselmeye beraber artık iPhone 16’nın şarj hızı resmi USB-C kablolu şarj hızını aşmış oluyor.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde birçok Android cihaz üreticisinin hem kablolu hem de kablosuz seçenekler için önemli ölçüde daha yüksek şarj hızlarını benimsediği görülüyor. Örneğin Huawei'nin üç katlı katlanabilir telefonu 66W kablolu ve 50W kablosuz şarj hızlarını destekliyor. Apple ise daha temkinli davranarak önceki nesillerde 20W ve 15W hızlarına sadık kaldı.

iPhone 16’dan önceki birkaç iPhone neslinin, uygun bir şarj cihazınız olduğu sürece resmi 20W sınırından biraz daha yüksek olan 25W’ı geçebiliyordu. Ancak bu sınır resmi olarak ilk defa aşılıyor.

Kablosuz şarj hızları MagSafe şarj cihazları için 25W’a ve Qi2 şarj cihazları için 15W’a çıkıyor. Bu hızlardan yararlanmak için 30W (veya daha yüksek) bir güç adaptörüne ve yeni bir MagSafe şarj cihazına ihtiyacınız olacak. Qi2 hızları için ise yeni standardı destekleyen kablosuz şarj cihazlarına ihtiyacınız olacak.

Apple, 25W MagSafe şarjının sadece 30 dakikada %50 şarj sağlayacağını ve 20W kablolu şarjın hızına eşit olduğunu söylüyor. Ayrıca Apple, yıllardır standart olan şekilde USB-C kablosu kullanarak 30 dakikada %50’ye ulaşabileceğinizi söylüyor.

Daha yüksek kablosuz şarj hızları, temel, Plus, Pro ve Pro Max dahil olmak üzere dört iPhone 16 modelinde de mevcut.